I Love Cheese

Summer pavlova met vers fruit & St Môret

Summer pavlova met vers fruit & St Môret

Summer pavlova met vers fruit & St Môret een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Rietsuiker 180
  • Eieren 4
  • Boter 50 g
  • St Môret® natuur 120 g
  • Mascarpone 40 g
  • Vanille extract 2 g
  • Zomerfruit naar keuze 150 g
  • Limoenzeste
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Plaats 60g rietsuiker in een hoopje op een bakplaat met bakpapier. Laat deze gedurende 8 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven.
3. Klop vervolgens het eiwit van 2 eieren op samen met de warme rietsuiker tot het eiwit een stevige structuur heeft en de massa volledig afgekoeld is.
4. Teken een grote ring af (diameter 20cm) op een nieuw vel bakpapier. Schep het mengsel binnen de ring op de bakplaat. Strijk het uit met een lepel tot een cirkel die overal even dik is.
5. Bak de pavlova 1 uur lang op 110°C en laat deze vervolgens nog 3 uur in de oven staan tot hij is afgekoeld.
6. Doe het sap en de zeste van de 2 citroenen in een glazen kom, samen met 100g rietsuiker en 50g boter.
7. Roer de ingrediënten au bain-marie boven een pot kokend water tot de boter helemaal gesmolten is.
8. Klop terwijl 2 eieren en een extra eigeel licht op en roer ze onder de gesmolten boteremulsie.
9. Laat het geheel nog 10 minuten verder sudderen tot het volledig ingedikt is. Daarna laat je, terwijl je af en toe nog eens roert, de citroen curd afkoelen.
10. Klop de mascarpone en St Môret op met de overige 20 g rietsuiker en het vanille extract. Doe dit niet te lang, anders wordt de crème te zacht.
11. Strijk de St Môretcrème over de afgekoelde meringue.
12. Daarboven smeer je een laagje citroen curd.
13. Werk af met het zomerfruit naar keuze en wat limoenzeste.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Summer pavlova met vers fruit & St Môret

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Plaats 60g rietsuiker in een hoopje op een bakplaat met bakpapier. Laat deze gedurende 8 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven.
  3. Klop vervolgens het eiwit van 2 eieren op samen met de warme rietsuiker tot het eiwit een stevige structuur heeft en de massa volledig afgekoeld is.
  4. Teken een grote ring af (diameter 20cm) op een nieuw vel bakpapier. Schep het mengsel binnen de ring op de bakplaat. Strijk het uit met een lepel tot een cirkel die overal even dik is.
  5. Bak de pavlova 1 uur lang op 110°C en laat deze vervolgens nog 3 uur in de oven staan tot hij is afgekoeld.
  6. Doe het sap en de zeste van de 2 citroenen in een glazen kom, samen met 100g rietsuiker en 50g boter.
  7. Roer de ingrediënten au bain-marie boven een pot kokend water tot de boter helemaal gesmolten is.
  8. Klop terwijl 2 eieren en een extra eigeel licht op en roer ze onder de gesmolten boteremulsie.
  9. Laat het geheel nog 10 minuten verder sudderen tot het volledig ingedikt is. Daarna laat je, terwijl je af en toe nog eens roert, de citroen curd afkoelen.
  10. Klop de mascarpone en St Môret op met de overige 20 g rietsuiker en het vanille extract. Doe dit niet te lang, anders wordt de crème te zacht.
  11. Strijk de St Môretcrème over de afgekoelde meringue.
  12. Daarboven smeer je een laagje citroen curd.
  13. Werk af met het zomerfruit naar keuze en wat limoenzeste.

Ontdek hieronder de nieuwste creatie van Julie Stampaert, de pavlova met vers fruit en St Môret, perfect voor de zomer. Heeft u het bakken niet onder de knie? U kan deze ook bestellen op https://www.julieshouse.be/nl

1. De meringue

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Plaats 60g rietsuiker in een hoopje op een bakplaat met bakpapier. Laat deze gedurende 8 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven.
  • Klop vervolgens het eiwit van 2 eieren op samen met de warme rietsuiker tot het eiwit een stevige structuur heeft en de massa volledig afgekoeld is.
  • Teken een grote ring af (diameter 20cm) op een nieuw vel bakpapier. Schep het mengsel binnen de ring op de bakplaat. Strijk het uit met een lepel tot een cirkel die overal even dik is.
  • Bak de pavlova 1 uur lang op 110°C en laat deze vervolgens nog 3 uur in de oven staan tot hij is afgekoeld.

2. De citroen curd

  • Doe het sap en de zeste van de 2 citroenen in een glazen kom, samen met 100g rietsuiker en 50g boter.
  • Roer de ingrediënten au bain-marie boven een pot kokend water tot de boter helemaal gesmolten is.
  • Klop terwijl 2 eieren en een extra eigeel licht op en roer ze onder de gesmolten boteremulsie.
  • Laat het geheel nog 10 minuten verder sudderen tot het volledig ingedikt is. Daarna laat je, terwijl je af en toe nog eens roert, de citroen curd afkoelen.

3. De St Môretcrème

  • Klop de mascarpone en St Môret op met de overige 20 g rietsuiker en het vanille extract. Doe dit niet te lang, anders wordt de crème te zacht.

4. Afwerking

  • Strijk de St Môretcrème over de afgekoelde meringue.
  • Daarboven smeer je een laagje citroen curd.
  • Werk af met het zomerfruit naar keuze en wat limoenzeste.

Ontdek ook de heerlijke St Môret cupcakes van Julie’s House.