Tagliatelle in een romig sausje van Saint Agur en paprika
Verwijder de steel en de pitjes van de paprika’s en snij ze in blokjes. Bak de paprika’s 3 minuten in olijfolie op een hoog vuur en zet die dan aan de kant.
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle ongeveer 3 minuten: de pasta moet “al dente” zijn. Giet de pasta af, voeg een nootje boter toe en houd warm.
Doe de Saint Agur Crème in een pan en laat die op een zacht vuurtje smelten. Leng geleidelijk aan met melk en voeg dan de tijm, een snuifje paprika en een beetje peper toe. Verwarm zonder aan de kook te brengen.
Rooster intussen de pijnboompitten 1 minuut in een antiaanbakpan zonder vetstof.
Verdeel de pasta over de borden, overgiet met de saus en bestrooi met pijnboompitten. Versier de borden met rode paprikablokjes en bestrooi met een snuifje paprikapoeder.