Grana Padano
Grana Padano Een stukje Lombardije op je bord! Uitmuntende Italiaanse knowhow Grana Padano is een traditionele, harde Italiaanse kaas op basis van koemelk. De naam ‘grana’ verwijst in het Italiaans naar de kenmerkend korrelige textuur van deze bleke kaas. Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari wordt vervaardigd in Lombardije door de in 1823 opgerichte kaasmakerij Giovanni
Raclette en Kaasfondue
Kaasspecialiteiten Twee heerlijke kaasspecialiteiten voor onvergetelijke winteravonden onder vrienden! Raclette Raclette is snel, gezellig en gemakkelijk. Bovendien bestaat deze Zwitserse traditie al meer dan 400 jaar: voor ze afdaalden van de hoge Alpenweiden, kwamen de herders samen, sneden ze een kaas in twee stukken en plaatsten ze die voor het vuur. Wanneer de kaas begon
Giovanni Ferrari & Malheur Brut Reserve
De Grana Padano Riserva AOP heeft na 20 maanden rijpen een heel uitgesproken karakter. Hij kan perfect geserveerd worden bij het aperitief, op voorwaarde dat daar uiteraard de juiste drank bij staat: de Malheur Brut Reserve. Die twee vormen een speels, fris en dartel koppel, ondanks de hoge alcoholgraad van het bier. Giovanni Ferrari
Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband
De Pié d’Angloys is een heel romige kaas met veel karakter. Het samenspel met de Liefmans Goudenband werkt wonderwel: het zachtzure en gebrande moutkarakter van het bier coupeert het romige van de kaas. Echt om van te snoepen. Pié d’Angloys SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN :
Chavroux & Vedett Extra White
De frisse en romige geitenkaas van Chavroux vraagt om een frisse begeleider: Vedett Extra White zorgt voor de nodige sprankelende verfrissing. Ook visueel is dit een mooie combinatie. Chavroux SOORT & FAMILIE : verse kaas MELK : geit GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Charente SMAAK : de frisheid van deze zacht smakende smeuïge kaas laat je
De Passendale kaasmakerij
1932: De familie Donck uit Passendale begint met de artisanale productie van kazen. De vraag wordt al snel zo groot dat alle melkproducenten uit de streek worden opgetrommeld om mee te helpen. Na de oorlog blijft het succes verder groeien en naast kaas wordt er ook melk, boter en yoghurt vervaardigd. De werkplaats wordt al
Engagement
KWALITEIT, VAN DE BOERDERIJ TOT BIJ U THUIS! Al sinds het prille begin zijn de kwaliteit en voedselveiligheid voor ons absolute prioriteiten. Bij het ophalen van de melk en gedurende de productiecyclus voeren we dagelijks 1000 controles en analyses uit op onze kazen. Deze focus op kwaliteit wordt weerspiegeld in de internationale ISO 9001-certificatie waarover onze
Chavroux Pyramide natuur en damastpruim: verrukkelijk!
Door zijn zachte en romige aard leent Chavroux Pyramide natuur zich uitstekend voor tal van heerlijke combinaties. Het is dan ook een leuk idee om eens af te wijken van de platgetreden culinaire paden en op het einde van de rit aangenaam verrast te worden! Een absolute aanrader als afsluiter van de maaltijd is bijvoorbeeld
Kaas van de maand : le Vieux Pané
Le Vieux Pané Als je houdt van zachte kaas met flink wat pit en een verfijnde smaak, dan wordt Le Vieux Pané zonder enige twijfel een heerlijke ontdekking. Traditioneel, authentiek en streekeigen Sinds 1928. De meester-kaasmakers van kaasmakerij Perreault (Mayenne) zetten de aloude tradities voort die Le Vieux Pané zijn authentieke karakter geven: elke kaas
Kaas van de maand : Rambol
Ken jij de Rambol? De beroemde Rambol ontleende in 1970 zijn naam aan de inwoners van Rambouillet (de Rambolitains), waar de kaas in de jaren ’60 voor het eerst werd gemaakt. Een plezier voor het oog en de tong De Rambol met Noten is een smaakvolle mix van romige smeltkaas en knapperige stukjes noot, bekroond