Kaas van de maand : Chamois d’Or
Cham Cham Cham Chamois d’Or Deze jingle, afkomstig van de tv-spots van het merk, heeft veel bijgedragen aan de naamsbekendheid en het succes van Chamois d’Or Een verfijnde en romige smaak Chamois d’Or, de sneeuwwitte kaas getooid met de leuke berggeit, ontstond in de Mayenne (Loirestreek) in 1979. Deze zachte kaas met natuurlijk witte, donzig
Grana padano en Parmigiano reggiano (parmezaan)
Er bestaat gegronde verwarring tussen grana padano en parmigiano reggiano. Beide bezitten namelijk een gemeenschappelijk erfgoed. In hun land van herkomst behoren ze beide tot de ”grana” familie (”graan” in het Italiaans, verwijst naar de korrelige structuur van de kaas). Bovendien is de productiemethode vergelijkbaar en behoren ze tot gebakken en geperste kazen vervaardigd op
Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon
Kaas en Wijn : Chavroux en Witte Sauvignon Wie geitenkaas zegt denkt meteen aan Chavroux. Al meer dan 25 jaar een vaste waarde en vooral geliefd omwille van zijn smeuïg en zacht karakter. Niks beter bij die Chavroux dan een glas jonge, goed frisse sauvignon blanc wijn. Waarom? Eenvoudigweg omdat het frisse zuur in de
Kaasschotel
Negen tips voor een geslaagde kaasschotel Kies vijf tot negen kazen van verschillende types: harde korst, halfharde korst, zachte kaas, zachte kaas met gewassen korst, verse kaas, schimmelkaas enz. Varieer ook het type gebruikte melk: koemelk, schapenmelk of geitenmelk! Respecteer het principe van het kaashorloge: van zeer zacht tot zeer uitgesproken Voor een optimale degustatie:
Kaas van de maand : Brebiou
De Brebiou De Brebiou, is een heerlijke schapenkaas die geproduceerd wordt in de kaasmakerij van Jurançon, een stadje in de Pyrénées Atlantiques… Uniek van smaak en textuur De streek is bekend om zijn specifieke weilanden en grondsoort, alsook zijn unieke en sterke herderstraditie. De melk van schapen die in deze vruchtbare natuur opgroeien, geeft aan
Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay
Kaas & wijn : Chaumes en Chardonnay Chaumes is een kaas met een rijk en krachtig aroma en dito smaak. Een kaas met een sterk karakter die smeekt om een temperamentvolle wijn. Een wijn op basis van bijvoorbeeld chardonnay, met name als die op houten vaten of enkele jaren in de kelder heeft mogen rijpen!
Seizoensgarnituur – lente
Leve de lente! Na lange maanden van binnenzitten, haasten we ons nu naar buiten. Zodra de zon schijnt, springen we op onze fiets en zoeken we de landelijke wegen op. Ook de natuur is wakker geworden. Het gras groeit als nooit tevoren, de weiden staan vol lekkere bloemetjes die een waar genot zijn voor de
Passendale & Triple d’Anvers
Passendale is een monument in het Belgische kaaslandschap. Deze op het eerste zicht eenvoudige boterhamkaas, mooi gerijpt en subtiel gezouten, heeft een heel bijzondere smaak en specifiek karakter. Dat vraagt om een speciaal bier met dezelfde eigenschappen. De frisse en fruitige Triple d’Anvers past naadloos in dat plaatje, dat ik zou omschrijven als een ‘teder
Saint Albray & Martin’s IPA (India Pale Ale)
De Saint Albray is een heel romige kaas met een krachtige smaak. Het droge Martin’s IPA-bier snijdt daar mooi doorheen. Beide smaken vloeien lekker in mekaar over zonder dat een van de twee gaat domineren. U proeft nog een beetje de karamelsmaak van het basisbier Martin’s Pale Ale, maar laat dat de harmonie juist nog
Wynendale & Omer Traditional Blond
Het uitgesproken temperament van Wynendale-kaas (een schitterend Belgisch alternatief voor de Franse Chaumes trouwens) vraagt om een sterk blond bier van het kaliber van Omer. De subtiel droge smaak ervan pareert perfect het smeuïge van de kaas en laat zijn karakter nog beter tot uiting komen. Een feest voor de smaakpapillen! Wynendale SOORT & FAMILIE