Saint Agur: sterk en zacht tegelijk
Saint Agur is een blauwe kaas die een typerende smaak combineert met een zeer zachte textuur. Puur genieten!
Een blauwe kaas voor elk moment
Saint Agur zag in 1988 het levenslicht in de Velay (Auvergne). Met zijn unieke karakter is dit de schimmelkaas bij uitstek voor liefhebbers van kaas met een sterke smaak.
Sterk en zacht tegelijk
De boterzachte textuur met blauwe aders contrasteert met de intense, fruitige smaak. Deze kaas is een feest voor de ogen en de smaakpapillen!
Degustatietip
Saint Agur verleent elke maaltijd een originele toets en leent zich voor tal van combinaties. Hij misstaat zeker niet op een kaasplankje, maar is evenzeer geschikt voor culinaire bereidingen of als smeerbaar broodbeleg.
De aromatische kracht komt nog beter tot zijn recht wanneer deze kaas wordt begeleid door noten, peren of vijgen.
Saint Agur past mooi bij zoete, zachte wijnen en likeurwijnen, zoals Brouilly, Jurançon, Porto of Banyuls. Het contrast tussen zoet en zout werkt bijzonder goed.
Saint Agur is te vinden in de verse kaasafdeling en in de zelfbediening. Deze kaas zal je zeker weten te bekoren.