Au Bouchon
De wieg van de zachte en smeuïge kaas Au Bouchon® staat te midden van de wijngaarden van de paarse Périgord waaraan hij hulde brengt.
Het verhaal achter Au bouchon is uniek. Het is de waargemaakte droom van een kaasmaker met een grote passie voor wijn: Christian Lombart van de kaasmakerij van Saint-Antoine-de-Breuilh. We zitten hier pal in de paarse Périgord, een streek die haar naam dankt aan de kleur van haar druiven. De kaasmakerij grenst aan wijnstokken. Al twintig jaar droomt Christian van een kaas die zijn twee grote passies verenigt.
En zo werd Au bouchon geboren, een unieke kaas. In het midden zit een kurken stop. Hij zorgt ervoor dat de kaas in het midden niet inzakt tijdens het rijpingsproces dat de kaas zachter maakt.
Au Bouchon wordt bereid met gepasteuriseerde koemelk. Hij dankt een groot deel van zijn subtiele en complexe aroma’s aan het werk dat de fermenten op het fijne dons van de korst verrichten. Het is wit wanneer de kaas nog jong is en ontwikkelt daarna een prachtige crèmekleur. Aan het eind van het rijpingsproces vertellen roodachtige streepjes ons dat de kaas zijn typische aroma’s kreeg.
Binnenin is de kaas aanvankelijk nog krijtachtig met zurige smaken van verse melk. Maar hij wordt steeds zachter.
Au Bouchon belichaamt de rijkdom van de Dordogne, met een ongelooflijk zachte textuur en een smakenpalet vol nuances. Zowel de occasionele liefhebber als de gepassioneerde specialist zal als een blok vallen voor de eenvoud en authenticiteit van Au Bouchon.
WIST JE DIT AL?
Op de stop staat een beroemd gezicht uit Bergerac gedrukt. Had jij Cyrano de Bergerac herkend?
Ingrediënten
- Gepasteuriseerde koemelk (Oorsprong: Frankrijk)
- Zout
- Fermenten
Apports nutritionnels
Valeurs nutritionnelles | Pour 100 g |
---|---|
Energie | 1402 kJ |
Energie | 339 kcal |
Vetten | 31 g |
Verzadigde vetzuren | 22 g |
Koolhydraten | < 0.5 g |
Suikers | < 0.5 g |
Eiwitten | 15 g |
Zout | 1.5 g |