Le Cabrissac
Fromagerie Louis Tessier
In het kloppende hart van Anjou, in het charmante dorpje Cornillé-les-Caves, ligt sinds 1926 Fromagerie Louis Tessier. Het platteland rond het dorp is getooid met weides, bossen, wijngaarden en tufkrijtstenen gebouwen. Deze heerlijke streek wordt gewiegd door de zijrivieren van de Loire en het zoete karakter van Anjou, vereeuwigd door dichter Joachim du Bellay.
Cabrissac
Dit geitenkaasje heeft een opvallende, asgrijze korst met daarop fijne, witte schimmels. De kaas zelf is glad, glanzend en bijzonder smeuïg. Laat je niet misleiden door het kleine postuur van Cabrissac, die in de mond intense geitenaroma’s en complexere onderhoutaccenten onthult.
Onze vakkennis
Na het stremmen en vormen krijgt Cabrissac een eerste handmatige behandeling met plantaardige houtskool. Zo krijgt de kaas een gelijkmatige kleur. Onze kaasmakers doen dit met veel aandacht en verfijning. Tijdens de rijping wordt de kaas met de hand omgedraaid. De dunne, asgrijze korst schept een uniek klimaat binnen in de kaas. Zo ontwikkelt hij een romige textuur met geraffineerde geitenaroma’s.
Ingrediënten
- Gepasteuriseerd geitenmelk (Frankrijk-oorsprong)
- Geitenroom (UE-oorsprong)
- Fijn zout
- Plantaardige koolstof
- Fermenten
- Stremsel
Apports nutritionnels
Valeurs nutritionnelles | Pour 100 g |
---|---|
Energie | 298 kcal |
Energie | 1234 kJ |
Vetten | 26 g |
Verzadigde vetzuren | 18 g |
Koolhydraten | < 0,5 g |
Suikers | < 0,5 g |
Eiwitten | 17 g |
Zout | 1,4 g |