De sterke kruiden van de Apérifrais-kaasjes dringen door tot in hun smeuïge basis. Bij het aperitief — of wat dacht u? — laten ze zich perfect koppelen met een Rodenbach Caractère Rouge. Die combinatie levert u een festival van fruitige, zurige en pittig gekruide smaken, heel fris in de mond en bevorderlijk voor de eetlust. Het feest kan beginnen!
Apérifrais provençale
- SOORT & FAMILIE : verse kaas
- MELK : koe
- GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Ain
- SMAAK : de volle textuur van deze hapjes laat u lang nagenieten van de warmte van de kruiden en delicate specerijen van de Provence, gekoppeld aan de frisheid van melk en een zoute aperitiefsensatie.
> Kom meer te weten over onze kazen
Historisch gezien waren deze kaashapjes groter en heetten ze ‘Bressy’s’ – naar ‘Bresse’ –, de Franse regio waar ze vandaan komen. In 1993 werden de ‘Bressy’s’ kleiner om zich aan te passen aan de veranderende consumptiegewoonten en de evolutie van het aperitief. ‘Apérifrais’ wordt dan ook het merk dat een ode brengt aan het aperitief.
Apérifrais is het eerste merk dat dit unieke concept van kleine kaashapjes met een frisse smaak en versierd met diverse kruiden en aromaten op de markt bracht, kant-en-klaar geserveerd op een dienblad. Het unieke productieproces omvat de knowhow om hapjes zonder bewaarmiddelen te produceren en die, naargelang de seizoenen, te laten wisselen van afwerking, om ons op die manier subtiele en onuitgegeven smaken te laten ontdekken.
De hapjes lenen zich voor elke vorm van aperitief – van eenvoudig tot meer gesofisticeerd – voor zowel creatieve als feestelijke momenten. Ze zijn rijk aan kleuren en smaken en laten zich op tal van manieren genieten: op zichzelf of in combinatie met toast of blini’s, in een glaasje of als lepelhapje. Er zijn mogelijkheden in overvloed.
Wek uw smaakpapillen met de zuidelijke aroma’s van Apérifrais Provençale. Deze kaashapjes zijn afgewerkt met vijf kruiden, bieslook, rode peper, tijm en basilicum. Hun pittige smaken vereisen een karaktervol bier waarin ze hun gelijke kennen: Rodenbach Caractère Rouge.
Rodenbach Caractère Rouge
- BROUWERIJ : Rodenbach, Roeselare (Groep Palm Breweries)
- FLES : 75 cl champagnefles met kurk en draadkorfje
- ALCOHOLGEHALTE : 7%
- UITZICHT : mooi rood van kleur, glansrijk helder, snel invallende roze schuimkraag.
- AROMA : licht zurige geur van azijn (typisch voor het basisbier, het West-Vlaams Rood), maar o zo rijk aan echt fruit: krieken, frambozen en veenbessen
- SMAAK EN AFDRONK : fijn, droog, zurig, fruitig, kortom alles wat een bier tot dorstlesser maakt of ideaal voor bij het aperitief. De afdronk is kort en droog.
> Kom meer te weten over onze bieren
Rodenbach Caractère Rouge is in meer dan één opzicht een uitzonderlijk bier. Eerst en vooral is het een Rodenbach Vintage. Dat wil zeggen dat het om een Rodenbach gaat die twee jaar heeft gerijpt op vat, wat op zich al heel bijzonder is. Vervolgens worden er rode vruchten aan het brouwsel toegevoegd, om het geheel opnieuw gedurende zes maanden te laten gisten. In die periode dragen de frambozen, veenbessen en krieken hun specifieke kleur en aroma’s over op het roodbruine bier. Het eindresultaat is misschien wel het beste fruitbier dat u momenteel kunt drinken.
Zijn zure tonen passen ideaal bij scherp smakende kazen. En het is ook een ideaal aperitiefbier, bijzonder fris, fruitig en zacht in de mond. Het werd ontwikkeld in samenwerking met Viki Geunes, de chef van het sterrenrestaurant ‘‘t Zilte’ in Antwerpen en kwam in 2012 voor het eerst op de Belgische markt.