Zomervedetten bij het aperitief!
Eén blik op de tuin volstaat om te bevestigen dat de lente definitief begonnen is: de vogeltjes fluiten, bloemen steken hun kopjes op … Met een lekker aperitief zet je die zonnige dagen meteen goed in. Hier zijn alvast enkele eenvoudige en leuke ideetjes met kaas – onmisbaar bij het aperitief. We beginnen zacht en
Rambol met Noten & Keizer Karel Ommegang
De Rambol is een smeltkaas van koemelk verrijkt met noten. De Keizer Karel Ommegang tilt zijn smaak wat op tot een bijzonder smaakvol geheel. Rambol met Noten SOORT & FAMILIE : smeltkaas MELK : koe GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Yvelines SMAAK : de kracht van de nootachtige en gegrilde smaken versmelt met de zoet/zoute kaassmaak,
Chaumes & Hopus
Chaumes is een heel populaire roodbacterie-kaas met gewassen korst. De kaas die we proeven is nog jong maar vertoont toch al een mooi karakter, waarbij een frisse Hopus perfect op zijn plaats is. Beide laten heel veel nasmaak en vormen daardoor een gedroomd huwelijk. Chaumes SOORT & FAMILIE : zachte kaas met gewassen korst MELK
St Môret & Mariage Parfait
St Môret is een romige maar pittige smeerkaas. Hij smaakt heel fris en is als het ware gemaakt om genuttigd te worden bij een frisse oude geuze, als geslaagd aperitief. In het Pajottenland is het trouwens een gekend gebruik om geuze te drinken bij een boterham met verse kaas waar radijsjes en bieslook aan worden
Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband
De Pié d’Angloys is een heel romige kaas met veel karakter. Het samenspel met de Liefmans Goudenband werkt wonderwel: het zachtzure en gebrande moutkarakter van het bier coupeert het romige van de kaas. Echt om van te snoepen. Pié d’Angloys SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN :
Petrus & Petrus Oud Bruin
Petrus is weer zo’n mooi voorbeeld van een typische abdijkaas die roept om de pittige zuren van een oud bruin bier met een frisse toets. Petrus Oud Bruin vervult die rol met verve en zorgt voor de nodige verfrissing en het ‘zuiveren’ van het smaakpalet. Petrus SOORT & FAMILIE : halfharde kaas MELK : koe
Giovanni Ferrari & Malheur Brut Reserve
De Grana Padano Riserva AOP heeft na 20 maanden rijpen een heel uitgesproken karakter. Hij kan perfect geserveerd worden bij het aperitief, op voorwaarde dat daar uiteraard de juiste drank bij staat: de Malheur Brut Reserve. Die twee vormen een speels, fris en dartel koppel, ondanks de hoge alcoholgraad van het bier. Giovanni Ferrari
Chamois d’Or & Hoegaarden
Deze romige witte-korstkaas heeft een verfijnde romige smaak. Welk bier kan dat beter tot zijn recht laten komen dan een sprankelende, fruitige Hoegaarden met zijn fris karakter? Chamois d’or SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Mayenne SMAAK : de rijkheid van zijn gladde textuur, stevig
Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge
De sterke kruiden van de Apérifrais-kaasjes dringen door tot in hun smeuïge basis. Bij het aperitief — of wat dacht u? — laten ze zich perfect koppelen met een Rodenbach Caractère Rouge. Die combinatie levert u een festival van fruitige, zurige en pittig gekruide smaken, heel fris in de mond en bevorderlijk voor de eetlust.
Le Rustique & Duvel
De smeuïge Le Rustique en de droge Duvel vormen werkelijk het perfecte huwelijk. Niet twijfelen, proeven! Le Rustique SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Orne SMAAK : karakteristiek en zeer herkenbaar aan zijn vleugje knoflook en aan zijn romige textuur die smelt in