Passendale & Pasen
Wanneer we aan Pasen denken, flitsen vooral de chocoladen eitjes in onze gedachten voorbij. Pasen is echter voor velen ook het moment om samen te zijn met familie en/of vrienden. Samen met Passendale bedacht ik een leuke manier om dit moment van samen zijn te vieren. Weliswaar zonder chocolade maar vooral met héél veel lekkere
De winter staat voor de deur
Na de drukte en de stress van de week, hebben we allemaal nood aan wat rust om weer op krachten te komen… En waarom niet even een pauze houden in het nabijgelegen park? Kwestie van een frisse neus te halen en de eekhoorntjes te observeren die hun wintervoorraad opslaan. En daarna gezellig eten met het
BBQ Recepten
Heerlijke zomer recepten! De mooie dagen zijn weer in het land, en dus wordt in tuinen en op terrassen in heel België weer volop gebarbecued. Met nieuwe technieken en wat creativiteit gebeurt dit bovendien heel wat verfijnder dan vroeger. De oerkracht van vuur Barbecueën werd ooit beschouwd als een primitieve manier van koken, maar die
Chavroux & Lay’s Bugles, lekker voor elk aperitief!
Met de zomer in het land is het ondenkbaar een aperitief te nemen zonder dit perfect duo: romige Chavroux-geitenkaas en Lay’s Bugles, de heerlijk krokante hoorntjes op basis van maïs. Hiervoor moet je het kaasje enkel uit de verpakking halen en op een bord plaatsen. Gebruik de Lay’s Bugles als lepeltje om de verrukkelijke combinatie
Seizoensgarnituur – zomer
Leve de zomer! Wat is er leuker dan tijdens de vakantie een lokaal marktje te bezoeken om heerlijk verse groenten en fruit te kopen? Daarna is het tijd om te ontspannen met een aperitiefje, en zonder stress een eenvoudige maaltijd te bereiden om te delen met vrienden. Dit is de periode bij uitstek voor zachte
Grana Padano
Grana Padano Een stukje Lombardije op je bord! Uitmuntende Italiaanse knowhow Grana Padano is een traditionele, harde Italiaanse kaas op basis van koemelk. De naam ‘grana’ verwijst in het Italiaans naar de kenmerkend korrelige textuur van deze bleke kaas. Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari wordt vervaardigd in Lombardije door de in 1823 opgerichte kaasmakerij Giovanni
Raclette en Kaasfondue
Kaasspecialiteiten Twee heerlijke kaasspecialiteiten voor onvergetelijke winteravonden onder vrienden! Raclette Raclette is snel, gezellig en gemakkelijk. Bovendien bestaat deze Zwitserse traditie al meer dan 400 jaar: voor ze afdaalden van de hoge Alpenweiden, kwamen de herders samen, sneden ze een kaas in twee stukken en plaatsten ze die voor het vuur. Wanneer de kaas begon
Grana padano en Parmigiano reggiano (parmezaan)
Er bestaat gegronde verwarring tussen grana padano en parmigiano reggiano. Beide bezitten namelijk een gemeenschappelijk erfgoed. In hun land van herkomst behoren ze beide tot de ”grana” familie (”graan” in het Italiaans, verwijst naar de korrelige structuur van de kaas). Bovendien is de productiemethode vergelijkbaar en behoren ze tot gebakken en geperste kazen vervaardigd op
Kaasschotel
Negen tips voor een geslaagde kaasschotel Kies vijf tot negen kazen van verschillende types: harde korst, halfharde korst, zachte kaas, zachte kaas met gewassen korst, verse kaas, schimmelkaas enz. Varieer ook het type gebruikte melk: koemelk, schapenmelk of geitenmelk! Respecteer het principe van het kaashorloge: van zeer zacht tot zeer uitgesproken Voor een optimale degustatie:
Seizoensgarnituur – lente
Leve de lente! Na lange maanden van binnenzitten, haasten we ons nu naar buiten. Zodra de zon schijnt, springen we op onze fiets en zoeken we de landelijke wegen op. Ook de natuur is wakker geworden. Het gras groeit als nooit tevoren, de weiden staan vol lekkere bloemetjes die een waar genot zijn voor de