I Love Cheese

Laatste artikel

Zomervedetten bij het aperitief!

Meer informatie
Bezig met laden
16 artikels gevonden
Zomervedetten bij het aperitief! Kaas en bier TODO
Zomervedetten bij het aperitief!

Zomervedetten bij het aperitief!

Eén blik op de tuin volstaat om te bevestigen dat de lente definitief begonnen is: de vogeltjes fluiten, bloemen steken hun kopjes op … Met een lekker aperitief zet je die zonnige dagen meteen goed in. Hier zijn alvast enkele eenvoudige en leuke ideetjes met kaas – onmisbaar bij het aperitief. We beginnen zacht en

Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge TODO
Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge

Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge

De sterke kruiden van de Apérifrais-kaasjes dringen door tot in hun smeuïge basis. Bij het aperitief — of wat dacht u? — laten ze zich perfect koppelen met een Rodenbach Caractère Rouge. Die combinatie levert u een festival van fruitige, zurige en pittig gekruide smaken, heel fris in de mond en bevorderlijk voor de eetlust.

Le Rustique & Duvel TODO
Le Rustique & Duvel

Le Rustique & Duvel

De smeuïge Le Rustique en de droge Duvel vormen werkelijk het perfecte huwelijk. Niet twijfelen, proeven! Le Rustique SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Orne SMAAK : karakteristiek en zeer herkenbaar aan zijn vleugje knoflook en aan zijn romige textuur die smelt in

Caprice des Dieux & Vedett Extra TODO
Caprice des Dieux & Vedett Extra

Caprice des Dieux & Vedett Extra

Caprice des Dieux is een romige witschimmelkaas van Franse koemelk. Deze delicatesse is heel rijk en romig. Hij heeft weerwerk nodig van een niet te zwaar bier met een bittere toets. Vedett Extra klaart deze klus met brio. Caprice des Dieux SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : Franse koe KORST :

Damme & De Koninck TODO
Damme & De Koninck

Damme & De Koninck

Net zoals de Damme-kaas heeft het bier van De Koninck een heel typische smaak. Zijn zurige toetsen, afkomstig van de gist, passen perfect bij deze pittige kaas. Het zijn twee producten met elk een uitgesproken eigen karakter. Geen wonder dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. Damme SOORT & FAMILIE : halfharde kaas

Rambol met Noten & Keizer Karel Ommegang Kaasverhalen TODO
Rambol met Noten & Keizer Karel Ommegang

Rambol met Noten & Keizer Karel Ommegang

De Rambol is een smeltkaas van koemelk verrijkt met noten. De Keizer Karel Ommegang tilt zijn smaak wat op tot een bijzonder smaakvol geheel. Rambol met Noten SOORT & FAMILIE : smeltkaas MELK : koe GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Yvelines SMAAK : de kracht van de nootachtige en gegrilde smaken versmelt met de zoet/zoute kaassmaak,

Chaumes & Hopus TODO
Chaumes & Hopus

Chaumes & Hopus

Chaumes is een heel populaire roodbacterie-kaas met gewassen korst. De kaas die we proeven is nog jong maar vertoont toch al een mooi karakter, waarbij een frisse Hopus perfect op zijn plaats is. Beide laten heel veel nasmaak en vormen daardoor een gedroomd huwelijk. Chaumes SOORT & FAMILIE : zachte kaas met gewassen korst MELK

St Môret & Mariage Parfait TODO
St Môret & Mariage Parfait

St Môret & Mariage Parfait

St Môret is een romige maar pittige smeerkaas. Hij smaakt heel fris en is als het ware gemaakt om genuttigd te worden bij een frisse oude geuze, als geslaagd aperitief. In het Pajottenland is het trouwens een gekend gebruik om geuze te drinken bij een boterham met verse kaas waar radijsjes en bieslook aan worden

Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband Kaasverhalen TODO
Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband

Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband

De Pié d’Angloys is een heel romige kaas met veel karakter. Het samenspel met de Liefmans Goudenband werkt wonderwel: het zachtzure en gebrande moutkarakter van het bier coupeert het romige van de kaas. Echt om van te snoepen. Pié d’Angloys SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN :

Petrus & Petrus Oud Bruin TODO
Petrus & Petrus Oud Bruin

Petrus & Petrus Oud Bruin

Petrus is weer zo’n mooi voorbeeld van een typische abdijkaas die roept om de pittige zuren van een oud bruin bier met een frisse toets. Petrus Oud Bruin vervult die rol met verve en zorgt voor de nodige verfrissing en het ‘zuiveren’ van het smaakpalet. Petrus SOORT & FAMILIE : halfharde kaas MELK : koe