Kaas & wijn : Le Rustique en Pinot noir
De camembert Le Rustique, een romige kaas met een sterk uitgesproken karakter, komt nog meer tot zijn recht met een verfrissend glaasje pinot noir erbij. Het uitzonderlijk rijke aroma van rode vruchten zorgt voor een lichte zuurheid die goed aansluit bij de romige textuur van de camembert, met als resultaat een perfecte smakenharmonie!
DE KAAS
De camembert Le Rustique werd voor het eerst gemaakt in 1975 door Jean Verrier in Condé sur Sarthe, in het hart van Normandië.
De kaas is een toonbeeld van Normandisch vakmanschap en wordt alom gewaardeerd voor zijn aroma, zijn smaak en zijn romige textuur die smelt in de mond.
Het houten doosje waarin de kaas verpakt wordt, garandeert de verfijnde kwaliteit en authenticiteit ervan.
Samen met het rood-witte ruitjespatroon staat deze verpakking symbool voor het merk.
Deze uitstekende camembert wordt uitsluitend gemaakt met melk van Normandische koeien en heeft een uniek karakter met een geur van onderhout, organische toetsen, zwavelaroma’s en een vleugje look.
DE WIJN
Druivenras | Pinot noir |
---|---|
OORSPRONG | Dit druivenras werd oorspronkelijk in Bourgogne geteeld, maar is nu ook terug te vinden in de champagnestreek, in de Elzas (waar deze druif de enige toegelaten blauwe soort is), langs de Loire (Sancerre), in de Jura en in de regio Languedoc-Roussillon. |
KENMERKEN:
De Pinot noir is een tere druivensoort die niet houdt van intense warmte en dus de voorkeur geeft aan een trage rijping in een fris klimaat. Deze soort bloeit laat, is gevoelig voor ziekten en wordt vroeg geoogst. De druiven zijn klein en hebben een zachte en heldere schil met een lichte tanninestructuur. De Pinot noir is een elegante en verfijnde wijn met een licht en fruitig karakter. Zijn smaak is licht zurig met aroma’s van rode vruchten, leer, onderhout en wild.
IN COMBINATIE :
Een jonge en fruitige Pinot noir die fris geserveerd wordt, gaat perfect samen met de camembert Le Rustique. Zijn aroma’s van rijpe aardbeien, kersen en frambozen zorgen voor een licht gesuikerde toets die goed aansluit bij het romige karakter van deze camembert. De zuurheid ervan contrasteert mooi met de smeuïgheid ervan. Ze laat een frisse smaak na in de mond en versterkt het romige karakter van de kaas.