Rubens
RUBENS De naam zelf is een eerbetoon aan de meester van de Vlaamse barokschilderkunst. Deze grote kunstenaar was een levensgenieter die evenveel hield van vrouwen met volle rondingen als van lekkere gerechten.
En als het over een volle en lekkere smaak gaat, dan is dat wel het geval bij deze kaas!
Een zachte en smeuïge textuur
Deze authentieke kaas heeft een ronde vorm, een bordeauxkleurige korst en een zachte en smeuïge textuur die hier en daar wat kleine gaatjes vertoont.
De Rubens is een milde kaas die gedurende zes weken op natuurlijke wijze is gerijpt. Hij heeft een rijke, zachte en verfijnde smaak en ontwikkelt subtiele botertoetsen met de nodige frisse accenten. De nasmaak is licht geroosterd met wat bitterheid.
Degustatietip
Deze grootmeester onder de kazen komt helemaal tot zijn recht op een kaasplank met daarbij een blond bier zoals de Palm Hop Select of op een prikker met een bolletje Chinese stemgember (gember op siroop).
En waarom ook niet bij een luxe croque-monsieur, bereid met ham?