Coeur de Lion: Regionale knowhow
Alle melk die wordt gebruikt voor de productie van de camembert en de coulommiers van Cœur de Lion is afkomstig uit Normandië, in een straal van minder dan 70 km rond de kaasmakerij (de streek van Vire en Coutances). Cœur de Lion verzekert de tracering van elk product, van de herkomst van de melk tot
Kaas en thee: Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Camembert Le Rustique met Anji Bai Cha-thee Groene thee uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 2’30. Tegen een zachte achtergrond ontwikkelt deze thee in de mond geroosterde toetsen van ui en hazelnoten en laat hij een bijna zoet spoor
Le Rustique: Engagement
Gepassioneerde professionals Het hele jaar door waken de melkproducenten over de gezondheid van hun koeien door heel regelmatig hun voer en welzijn te controleren. Een kwestie van vertrouwen De boerderijen van de melkproducenten met wie we samenwerken, tellen elk zo’n 50 à 70 melkkoeien. Het gaat dus om een productie op mensenmaat. Op die manier
Kaas en thee: Le Rustique Brie de Caractère met Ceylonthee met rozen
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Le Rustique Brie de Caractère met Ceylonthee met rozen. Zwarte Ceylonthee met rozen. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 95 °C gedurende 3′. Bovenstaande bereiding brengt een heldere, donkerbruine thee voort met de zachte geur van rozen en vanille. De aanval in de mond
Passendale & Pasen
Wanneer we aan Pasen denken, flitsen vooral de chocoladen eitjes in onze gedachten voorbij. Pasen is echter voor velen ook het moment om samen te zijn met familie en/of vrienden. Samen met Passendale bedacht ik een leuke manier om dit moment van samen zijn te vieren. Weliswaar zonder chocolade maar vooral met héél veel lekkere
Kaas en thee: Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte. Semi-geoxideerde thee uit China, ongeveer 50% geoxideerd. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 95 °C gedurende 5′. De thee ademt fruitige toetsen van steenvruchten en bloemige orchideeaccenten tegen een licht houtachtige achtergrond. Het geheel heeft een
Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Père Joseph Original met groene thee Long Jing. Groene thee uit China, de eerste van de tien beroemdste groene theeën uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3′. Bereid zoals hierboven omschreven, krijgt deze thee een lichte en heldere lindekleur
Kaas en thee: Chaumes met Keemun-thee
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Chaumes met Keemun-thee. Zwarte thee uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 95 °C gedurende 3′. In de mond is de textuur van deze thee fluweelachtig, zijn de tannines soepel, met de dierlijke accenten van leder en de geroosterde toetsen van cacao. Zodra
Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Saint Agur met groene jasmijnthee. Groene thee uit China, natuurlijk geparfumeerd met jasmijnbloemen. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3’. In de mond is deze thee zacht evenwichtig, licht wrang en soepel met bloemrijke toetsen van jasmijn en zoete accenten van honing,
Kaas en thee, een lichte en gastronomische combinatie
Vernieuw! Maak je kaasdegustaties lichter en geef ze dat tikkeltje meer. Kaas wordt meestal geserveerd met wijn of bier. Maar ook thee, het meest gedronken drankje ter wereld, blaast kaasdegustaties nieuw leven in! Thee bij kaas? Ja, dat heb je goed gelezen! Lijken kaas en thee je uit twee compleet verschillende werelden te komen? Je