Recycleer de verpakkings- doosjes van Le Rustique en Coeur de Lion!
DIY (Do It Yourself) is tegenwoordig erg trendy! Geef een tweede leven aan je doosje camembert en maak er een snoepdoos of een kunstwerkje van… Laat je fantasie de vrije loop. Hieronder wat tips hoe je te werk kan gaan. Decoratief kunstwerkje Benodigdheden: een leeg doosje camembert blauwe verf enkele vellen gekleurd papier een potlood
Ontdek onze uitzonderlijke tentoonstelling over 85 jaar Kaasmakerij Passendale.
Vrijdag 30 juni opent een opmerkelijke tentoonstelling over 85 jaar Kaasmakerij Passendale zijn deuren. Ontdek onuitgegeven foto’s, een cinema uit vervlogen tijden en authentieke voorwerpen uit ons lokale kaasverleden. De expo brengt de rijke geschiedenis van “De Oude Kaasmakerij” en van Passendale, een 100 % Belgisch product, helemaal terug tot leven. Tijdens workshops laten chef-koks
Zomervedetten bij het aperitief!
Eén blik op de tuin volstaat om te bevestigen dat de lente definitief begonnen is: de vogeltjes fluiten, bloemen steken hun kopjes op … Met een lekker aperitief zet je die zonnige dagen meteen goed in. Hier zijn alvast enkele eenvoudige en leuke ideetjes met kaas – onmisbaar bij het aperitief. We beginnen zacht en
Chavroux & Lay’s Bugles, lekker voor elk aperitief!
Met de zomer in het land is het ondenkbaar een aperitief te nemen zonder dit perfect duo: romige Chavroux-geitenkaas en Lay’s Bugles, de heerlijk krokante hoorntjes op basis van maïs. Hiervoor moet je het kaasje enkel uit de verpakking halen en op een bord plaatsen. Gebruik de Lay’s Bugles als lepeltje om de verrukkelijke combinatie
Kaas en wijn : Passendale en Merlot
Kaas en wijn : Passendale en Merlot Passendale is een kaas van bij ons en is duidelijk herkenbaar aan zijn witte korst en zijn subtiele smaak. De kaas past perfect bij een fruitige rode wijn die al even zacht van karakter is: een Merlot! Kaas: Passendale is een dorp op 20 km van Ieper waarvan
Kaas van de maand : Coeur de Lion
Le Coeur de Lion De kracht van een leeuw, de zachtheid van een gul hart. Coeur de Lion dankt zijn naam aan het wapenschild van Normandië (twee leeuwen op een rood veld), maar is ook een uniek kaasrecept met een perfect evenwicht tussen een volle smaak en een zachte textuur. De koning onder de kazen
De winter staat voor de deur
Na de drukte en de stress van de week, hebben we allemaal nood aan wat rust om weer op krachten te komen… En waarom niet even een pauze houden in het nabijgelegen park? Kwestie van een frisse neus te halen en de eekhoorntjes te observeren die hun wintervoorraad opslaan. En daarna gezellig eten met het
Kaas van de maand : Passendale Lightesse
Passendale Lightesse Een stukje van Lombardije op uw tafel! Heerlijk licht genieten Een goudgele, smeuige kaas met kleine, onregelmatige gaatjes, een intense en licht fruitige smaak en net zo veel karakter als subtiliteit… Geen twijfel mogelijk: dit is een Passendale ! Maar wat is er nu zo anders dat deze kaas ‘Lightesse’ wordt genoemd? Heel
Kaas & wijn : Le Rustique en Pinot noir
Kaas & wijn : Le Rustique en Pinot noir De camembert Le Rustique, een romige kaas met een sterk uitgesproken karakter, komt nog meer tot zijn recht met een verfrissend glaasje pinot noir erbij. Het uitzonderlijk rijke aroma van rode vruchten zorgt voor een lichte zuurheid die goed aansluit bij de romige textuur van de
BBQ Recepten
Heerlijke zomer recepten! De mooie dagen zijn weer in het land, en dus wordt in tuinen en op terrassen in heel België weer volop gebarbecued. Met nieuwe technieken en wat creativiteit gebeurt dit bovendien heel wat verfijnder dan vroeger. De oerkracht van vuur Barbecueën werd ooit beschouwd als een primitieve manier van koken, maar die