Kaas van de maand : Passendale Lightesse
Passendale Lightesse Een stukje van Lombardije op uw tafel! Heerlijk licht genieten Een goudgele, smeuige kaas met kleine, onregelmatige gaatjes, een intense en licht fruitige smaak en net zo veel karakter als subtiliteit… Geen twijfel mogelijk: dit is een Passendale ! Maar wat is er nu zo anders dat deze kaas ‘Lightesse’ wordt genoemd? Heel
Le Rustique & Duvel
De smeuïge Le Rustique en de droge Duvel vormen werkelijk het perfecte huwelijk. Niet twijfelen, proeven! Le Rustique SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Orne SMAAK : karakteristiek en zeer herkenbaar aan zijn vleugje knoflook en aan zijn romige textuur die smelt in
De saga van Caprice
50 jaar liefde en culinair genot De jaren : 50 – 60 – 70 – 80 – 90 – 2000 De jaren 50 Het ontstaan van een passie voor kaas! Caprice des Dieux ziet het levenslicht in dit veelbelovende decennium. De Trente Glorieuses (de 30 welvarende jaren na de Tweede Wereldoorlog) gaan hand in hand
Kaas van de maand : Pié d’Angloys
Le Pié d’Angloys Laat je verrassen door Le Pié d’Angloys, het zachte roomkaasje dat zelfs de grootste fijnproevers weet te verleiden! Een karaktervolle roomkaas Le Pié d’Angloys is een zachte kaas vol karakter met gewassen korst, afkomstig uit de Loirestreek. Een volmaakt evenwicht Onder de dunne, oranjegele korst van Le Pié d’Angloys gaan een verrassende
Caprice des Dieux & Vedett Extra
Caprice des Dieux is een romige witschimmelkaas van Franse koemelk. Deze delicatesse is heel rijk en romig. Hij heeft weerwerk nodig van een niet te zwaar bier met een bittere toets. Vedett Extra klaart deze klus met brio. Caprice des Dieux SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : Franse koe KORST :
Seizoensgarnituur – zomer
Leve de zomer! Wat is er leuker dan tijdens de vakantie een lokaal marktje te bezoeken om heerlijk verse groenten en fruit te kopen? Daarna is het tijd om te ontspannen met een aperitiefje, en zonder stress een eenvoudige maaltijd te bereiden om te delen met vrienden. Dit is de periode bij uitstek voor zachte
Damme & De Koninck
Net zoals de Damme-kaas heeft het bier van De Koninck een heel typische smaak. Zijn zurige toetsen, afkomstig van de gist, passen perfect bij deze pittige kaas. Het zijn twee producten met elk een uitgesproken eigen karakter. Geen wonder dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. Damme SOORT & FAMILIE : halfharde kaas
Kaas van de maand : St Agur
Saint Agur: sterk en zacht tegelijk Saint Agur is een blauwe kaas die een typerende smaak combineert met een zeer zachte textuur. Puur genieten! Een blauwe kaas voor elk moment Saint Agur zag in 1988 het levenslicht in de Velay (Auvergne). Met zijn unieke karakter is dit de schimmelkaas bij uitstek voor liefhebbers van kaas
Rambol met Noten & Keizer Karel Ommegang
De Rambol is een smeltkaas van koemelk verrijkt met noten. De Keizer Karel Ommegang tilt zijn smaak wat op tot een bijzonder smaakvol geheel. Rambol met Noten SOORT & FAMILIE : smeltkaas MELK : koe GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Yvelines SMAAK : de kracht van de nootachtige en gegrilde smaken versmelt met de zoet/zoute kaassmaak,
Grana Padano
Grana Padano Een stukje Lombardije op je bord! Uitmuntende Italiaanse knowhow Grana Padano is een traditionele, harde Italiaanse kaas op basis van koemelk. De naam ‘grana’ verwijst in het Italiaans naar de kenmerkend korrelige textuur van deze bleke kaas. Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari wordt vervaardigd in Lombardije door de in 1823 opgerichte kaasmakerij Giovanni