I Love Cheese

Laatste artikel

90 jaar kaasmakerij Passendale

Meer informatie
Bezig met laden
73 artikels gevonden
Raclette en Kaasfondue Assortiment TODO
Raclette en Kaasfondue

Raclette en Kaasfondue

Kaasspecialiteiten Twee heerlijke kaasspecialiteiten voor onvergetelijke winteravonden onder vrienden! Raclette Raclette is snel, gezellig en gemakkelijk. Bovendien bestaat deze Zwitserse traditie al meer dan 400 jaar: voor ze afdaalden van de hoge Alpenweiden, kwamen de herders samen, sneden ze een kaas in twee stukken en plaatsten ze die voor het vuur. Wanneer de kaas begon

St Môret & Mariage Parfait TODO
St Môret & Mariage Parfait

St Môret & Mariage Parfait

St Môret is een romige maar pittige smeerkaas. Hij smaakt heel fris en is als het ware gemaakt om genuttigd te worden bij een frisse oude geuze, als geslaagd aperitief. In het Pajottenland is het trouwens een gekend gebruik om geuze te drinken bij een boterham met verse kaas waar radijsjes en bieslook aan worden

Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband Kaasverhalen TODO
Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband

Pié d’Angloys & Liefmans Goudenband

De Pié d’Angloys is een heel romige kaas met veel karakter. Het samenspel met de Liefmans Goudenband werkt wonderwel: het zachtzure en gebrande moutkarakter van het bier coupeert het romige van de kaas. Echt om van te snoepen. Pié d’Angloys SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN :

Petrus & Petrus Oud Bruin TODO
Petrus & Petrus Oud Bruin

Petrus & Petrus Oud Bruin

Petrus is weer zo’n mooi voorbeeld van een typische abdijkaas die roept om de pittige zuren van een oud bruin bier met een frisse toets. Petrus Oud Bruin vervult die rol met verve en zorgt voor de nodige verfrissing en het ‘zuiveren’ van het smaakpalet. Petrus SOORT & FAMILIE : halfharde kaas MELK : koe

Giovanni Ferrari & Malheur Brut Reserve TODO
Giovanni Ferrari & Malheur Brut Reserve

Giovanni Ferrari & Malheur Brut Reserve

  De Grana Padano Riserva AOP heeft na 20 maanden rijpen een heel uitgesproken karakter. Hij kan perfect geserveerd worden bij het aperitief, op voorwaarde dat daar uiteraard de juiste drank bij staat: de Malheur Brut Reserve. Die twee vormen een speels, fris en dartel koppel, ondanks de hoge alcoholgraad van het bier. Giovanni Ferrari

Chamois d’Or & Hoegaarden Kaas en bier TODO
Chamois d’Or & Hoegaarden

Chamois d’Or & Hoegaarden

Deze romige witte-korstkaas heeft een verfijnde romige smaak. Welk bier kan dat beter tot zijn recht laten komen dan een sprankelende, fruitige Hoegaarden met zijn fris karakter? Chamois d’or SOORT & FAMILIE : zachte kaas MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Mayenne SMAAK : de rijkheid van zijn gladde textuur, stevig

Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge TODO
Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge

Apérifrais provençale & Rodenbach Caractère Rouge

De sterke kruiden van de Apérifrais-kaasjes dringen door tot in hun smeuïge basis. Bij het aperitief — of wat dacht u? — laten ze zich perfect koppelen met een Rodenbach Caractère Rouge. Die combinatie levert u een festival van fruitige, zurige en pittig gekruide smaken, heel fris in de mond en bevorderlijk voor de eetlust.

Le Rustique & Duvel TODO
Le Rustique & Duvel

Le Rustique & Duvel

De smeuïge Le Rustique en de droge Duvel vormen werkelijk het perfecte huwelijk. Niet twijfelen, proeven! Le Rustique SOORT & FAMILIE : zachte kaas met schimmelkorst MELK : koe KORST : eetbaar GEPRODUCEERD IN : Frankrijk, Orne SMAAK : karakteristiek en zeer herkenbaar aan zijn vleugje knoflook en aan zijn romige textuur die smelt in

Wynendale & Omer Traditional Blond TODO
Wynendale & Omer Traditional Blond

Wynendale & Omer Traditional Blond

Het uitgesproken temperament van Wynendale-kaas (een schitterend Belgisch alternatief voor de Franse Chaumes trouwens) vraagt om een sterk blond bier van het kaliber van Omer. De subtiel droge smaak ervan pareert perfect het smeuïge van de kaas en laat zijn karakter nog beter tot uiting komen. Een feest voor de smaakpapillen! Wynendale SOORT & FAMILIE

Kaas van de maand : Rambol Kaas van de maand TODO
Kaas van de maand : Rambol

Kaas van de maand : Rambol

Ken jij de Rambol? De beroemde Rambol ontleende in 1970 zijn naam aan de inwoners van Rambouillet (de Rambolitains), waar de kaas in de jaren ’60 voor het eerst werd gemaakt. Een plezier voor het oog en de tong De Rambol met Noten is een smaakvolle mix van romige smeltkaas en knapperige stukjes noot, bekroond