I Love Cheese

Aardappelsalade met Vieux Pané

Aardappelsalade met Vieux Pané

Aardappelsalade met Vieux Pané een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • citreonsap 2 eetlepels
  • peterselie 1 eetlepel
  • aardappelen 900 gr
  • peper 1 snufje
  • zee zout 1 snufje
  • mosterd 1 theelepel
  • balsamicoazijn 1 eetlepel
  • olijfolie 2 eetlepels
  • champignon(s) de Paris 200 gr
  • witloven 2
  • Vieux pané 200 gr
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardappelsalade met Vieux Pané

Doe de aardappelen in een pan met 1 koffielepel grof zout, voeg koud water toe tot de aardappelen net onder staan en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten koken, naargelang de grootte van de aardappelen.
Hak intussen de witlofstronken en de champignons fijn. Doe ze in een slakom en besprenkel met citroensap zodat ze niet verkleuren. Snij de Vieux Pané doormidden en snij beide helften daarna in dunne plakjes. Hak de platte peterselie grof. Meng de balsamicoazijn, de olijfolie en de mosterd in een kom en kruid met peper.
Giet de gekookte aardappelen af en spoel ze eventjes onder stromend water (ze moeten lauw worden, niet koud). Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Doe ze in de slakom.
Overgiet de salade met de vinaigrette en meng alles voorzichtig. Schik de plakjes Vieux Pané op de salade en bestrooi met peterselie.