I Love Cheese

Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray

Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray

Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Saint Albray 120 g
  • bloem 180 gr
  • amandelpoeder 60 gr
  • boter 80 gr
  • eieren 4
  • melk 2 eetlepels
  • zwarte olijven zonder pit 10
  • groene olijven 10
  • pijnboompitten 2 eetlepels
  • peper
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray

Smelt de boter op een zacht vuur in een steelpan, zet het vuur uit en laat de boter afkoelen.

Meng de bloem en het amandelpoeder in een kom, roer er de eieren en de gesmolten boter onder en leng aan met de melk.

Verwarm de oven voor op 180? (th. 6).

Snij de olijven in ringetjes en voeg die samen met de pijnboompitten toe aan het deeg. Kruid met peper, maar geen zout (de olijven en de Saint Albray zijn al zout).

Snij de Saint Albray in blokjes, voeg die toe en meng alles voorzichtig.

Verdeel het deeg over 12 siliconenvormpjes.

Zet 20 minuten in de oven. Haal de gebakjes uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze uit hun vorm. Serveer lauw of koud.