Bladerdeeghapjes met Chavroux, gebakken bosbessen, honing en tijm
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de vellen bladerdeeg (en hun bakpapier) in twee. Leg ze met bakpapier en al op een bakplaat, dek af met een ander vel bakpapier en leg er dan nog een bakplaat op. Zo zullen ze niet opbollen en heerlijk knapperig blijven. Bak ze 20 min (hou ze goed in de gaten, want ze moeten goudkleurig zijn). Laat ze afkoelen op een rooster.
- Doe de bosbessen in een koekenpan met de honing, 2 takjes tijm en 2 el water. Verwarm op matig vuur en laat 2 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen.
- Hak de amandelen in grove stukken.
- Strijk de Chavroux op het laatste moment uit over het bladerdeeg. Schep er de bosbessenbereiding op en bestrooi met de amandelstukjes en wat tijm. Serveer meteen, om volop te genieten van deze knapperige en tegelijk zachte lekkernij.
- Deze bladerdeeghapjes zijn ook een ideaal nagerecht (je moet niet meer kiezen tussen kaas of zoetigheid). Maar je kunt ze ook serveren bij het aperitief. Bestrooi ze dan met wat peper en vervang de amandelen door rucola.
Tips:
- Afhankelijk van het seizoen kun je verse of diepgevroren bosbessen gebruiken.
- Heb je geen tweede bakplaat? Gebruik dan een grote ovenschotel of taartvorm. Let wel op dat die niet te zwaar is.