I Love Cheese

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Overschot brood
  • St Môret 150 g
  • Kerstomaatjes 1 vlootje
  • De groen van radijzen 1
  • Pijnboompitten of amandelen 50 g
  • Teentje look 1
  • Olijfolie 20 cl
  • Fleur de sel / peper
1. Was het groen van de radijzen goed vooraleer ze te gebruiken
2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

Voorbereiding

  1. Was het groen van de radijzen goed vooraleer ze te gebruiken
  2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
  3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
  4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
  5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
  6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.

MINDER VERSPILLEN, MEER GENIETEN!

Tip: De overschot pesto kan enkele dagen bewaard worden in de frigo in een hermetisch afgesloten bakje en gebruikt worden als ‘klassieke’ pesto op pasta of in een quiche recept