Bundeltjes van sperziebonen en dunne plakjes kip met Chaumes
Voorbereiding
- Verwijder de draden van de sperziebonen als dit nodig is (diepgevroren sperziebonen zijn gebruiksklaar) en stoom de bonen 7 tot 8 minuten (of kook ze in gezouten water): ze moeten lichtjes knapperig blijven.
- Kook intussen de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet die af.
- Snij de kipfilets in reepjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflookteentjes.
- Verwarm de olijfolie in een sauteerpan, voeg de kipreepjes toe en kruid met zout en peper. Voeg de ui en knoflook toe en stoof alles 8 tot 10 minuten op een matig vuur. Voeg op het einde het citroensap, de oregano en de light room toe. Meng en zet het vuur uit.
- Spreid de gare sperziebonen uit op een vaatdoek en maak met een deel van de bonen bundeltjes van 15 tot 20 sperziebonen. Snij de Chaumes in dunne plakjes en rol die rond de bundeltjes van sperziebonen. Steek er een houten prikker door om de bundeltjes vast te zetten.
- Serveer de bundeltjes van sperziebonen met de gebakken romige kip en een timbaaltje rijst. Serveer de resterende sperziebonen in een schaal.