I Love Cheese

Cake met Chaumes en zachte kruiden

Cake met Chaumes en zachte kruiden

Cake met Chaumes en zachte kruiden een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes 250 g
  • achterham 250 gramme(s)
  • eier(en) 3 unité(s)
  • bloem 140 gramme(s)
  • bakpoeder sachet(s)
  • amandelpoeder 50 gramme(s)
  • zonnebloemolie 10 centilitre(s)
  • volle melk 12 centilitre(s)
  • rozijnen 40 gramme(s)
  • korianderpoeder cuillère(s) à café
  • komijnpoeder cuillère(s) à café
  • ras-el-hanout cuillère(s) à café
  • sel
  • poivre du moulin
1. Verwarm de oven voor op 180? (th. 6).
2. Strooi de bloem in een bordje. Snij de Chaumes in grote blokjes en wentel ze in de bloem. Zet ze aan de kant.
3. Klop de eieren los in een kom, samen met de zonnebloemolie. Voeg de rest van de bloem, het bakpoeder en dan het amandelpoeder toe. Leng aan met de melk toe en kruid met peper en zout. Voeg alle kruiden en de rozijnen toe en meng.
4. Snij de ham in flinke blokjes en meng die onder het deeg, samen met de blokjes Chaumes. Meng alles voorzichtig. Giet het deeg in een cakevorm met antiaanbaklaag en strijk de bovenkant glad met een pannenlikker. Zet 45 minuten in de oven.
5. Haal de cake uit de oven, laat lichtjes afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer lauw of koud.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cake met Chaumes en zachte kruiden

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180? (th. 6).
  2. Strooi de bloem in een bordje. Snij de Chaumes in grote blokjes en wentel ze in de bloem. Zet ze aan de kant.
  3. Klop de eieren los in een kom, samen met de zonnebloemolie. Voeg de rest van de bloem, het bakpoeder en dan het amandelpoeder toe. Leng aan met de melk toe en kruid met peper en zout. Voeg alle kruiden en de rozijnen toe en meng.
  4. Snij de ham in flinke blokjes en meng die onder het deeg, samen met de blokjes Chaumes. Meng alles voorzichtig. Giet het deeg in een cakevorm met antiaanbaklaag en strijk de bovenkant glad met een pannenlikker. Zet 45 minuten in de oven.
  5. Haal de cake uit de oven, laat lichtjes afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer lauw of koud.