Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret
Voorbereiding
- Bereid eerst de basis. Doe de speculaas en de boter in de kom van een keukenmixer. Bewerk tot je een homogeen mengsel hebt. Bekleed de bodem van een bakvorm met dit mengsel, tot op 1 cm hoogte.
- Meng de verse kaas met de eieren in een kom. Voeg de room en de suiker toe. Doe de frambozen er als laatste bij en strijk het mengsel uit over de bodem van de cheesecake. Bak gedurende 30 minuten op 190 °C. De bovenkant van de cheesecake moet goudbruin kleuren en opzwellen. Haal de taart uit de oven en laat ze 4 uur afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en opdient.
- Werk desgewenst af met enkele frambozen als versiering. *voeg eventueel een coulis toe naar smaak
Een cheesecake maak je toch gewoon zelf! Een lekker licht en romig dessert op basis van verse kaas – een moment om naar uit te kijken!