I Love Cheese

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt een ontbijt Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Grove havermoutvlokken 60 g
  • tl plantaardige vetstof zoals noten-of kokosolie 2
  • St Môret verse kaas 150 g
  • kwark 100 g
  • tl tl honing of andere suiker/zoetstof/confituur 2
  • Fruit voor de afwerking diepvries of vers
1. Voor de bodem: Zet een pannetje op laag vuur en smelt de kokosolie. Voeg de havermoutvlokken toe en bak voor vijf minuten goudbruin. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
2. Voor de vulling: Doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
3. Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt


Zin in een licht en gezond ontbijt? Deze cheesecake in een glas, gemaakt met verse kaas en seizoensfruit naar keuze, is snel gemaakt en overheerlijk. Je dagelijkse portie St Môret kaas wordt iets om naar uit te kijken bij het ontbijt! Een recept van Kokerellen.

Voorbereiding

  1. Voor de bodem: Zet een pannetje op laag vuur en smelt de kokosolie. Voeg de havermoutvlokken toe en bak voor vijf minuten goudbruin. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
  2. Voor de vulling: Doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
  3. Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.