Fijnproeversbord met Coeur de Lion
Leg om te beginnen twee flinke stukken camembert op elk bord, met daarnaast enkele dunne sneetjes beenham of Grisonvlees. Voeg enkele schijfjes peer of enkele pruimen toe.
Toppunt van smaak: als je tijd hebt, laat de pruimen dan 1 uur weken in een kop thee zodat ze het vocht opslorpen en lekker zacht worden … Of je kunt ook kiezen voor een appel, in kwartjes gesneden, en enkele gepelde noten, besprenkeld met een scheutje acaciahoning …
Voeg een of twee in schijfjes gesneden tomaten toe of een kommetje selder in remouladesaus. Voeg een bergje komkommerblokjes toe, besprenkeld met een vleugje balsamicoazijn en gehakte bieslook.
Leg op de rand van het bord een handvol gemengde sla of rucola, op smaak gebracht met een scheutje notenolie en een scheutje ciderazijn. Een vleugje paprikapoeder of, voor de volwassenen, cayennepeper, geeft een kleurrijke en smaakvolle toets aan dit alles. Op te dienen met, hoe kan het ook anders, stokbrood!