I Love Cheese

Gegratineerde chicons

Gegratineerde chicons

Gegratineerde chicons een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Passendale Kaas Classic in sneetjes 150 g
  • Carlsbourg Ardense Roomboter 40 g
  • Witloof 850 g
  • Gekookte ham 210 g
  • Bloem 40 g
  • Halfvolle melk 50 cl
  • Nootmuskaat 2 g
1. Verwijder de voet van het witloof en stoom.
2. Snij de kaas in de lengte doormidden.
3. Smelt de boter in een kookpan. Doe er de bloem in één keer bij en klop krachtig. Bak 1 minuut al kloppend op een zacht vuur. Voeg de melk in 3 keer toe en klop telkens op om een gladde saus te krijgen. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat.
4. Rol elke witloofstronk op met ham. Giet wat saus in een grote gratinschotel. Leg de witloofrolletjes in de schotel. Giet de rest van de saus over het witloof en leg er de sneden Passendale op.
5. Zet 25 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gegratineerde chicons

Voorbereiding

  1. Verwijder de voet van het witloof en stoom.
  2. Snij de kaas in de lengte doormidden.
  3. Smelt de boter in een kookpan. Doe er de bloem in één keer bij en klop krachtig. Bak 1 minuut al kloppend op een zacht vuur. Voeg de melk in 3 keer toe en klop telkens op om een gladde saus te krijgen. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat.
  4. Rol elke witloofstronk op met ham. Giet wat saus in een grote gratinschotel. Leg de witloofrolletjes in de schotel. Giet de rest van de saus over het witloof en leg er de sneden Passendale op.
  5. Zet 25 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.