I Love Cheese

Gekarameliseerde hapjes met Le Rustique

Gekarameliseerde hapjes met Le Rustique

Gekarameliseerde hapjes met Le Rustique een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • camembert Le Rustique 1
  • poedersuiker 180 gr
  • citroensap
  • sesamzaadjes 60 gr
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gekarameliseerde hapjes met Le Rustique

Zet de Rustique in de diepvries, minstens 1 uur voor je aan dit recept begint.

Giet de poedersuiker in een steelpannetje, voeg het citroensap en 5 cl water toe en meng voorzichtig tot de suiker opgelost is. Verwarm de suiker op een redelijk hoog vuur tot die karameliseert. Houd de suiker heel goed in de gaten: de karamel moet lichtjes bruinen en een mooie goudgele kleur krijgen, zeker niet zwart worden! De karamel is ideaal als hij een temperatuur van ongeveer 165 °C bereikt.

Haal intussen de Rustique uit de diepvries en snij hem in 12 kwartjes. Doe de sesamzaadjes in een diep bord.

Zet het vuur onmiddellijk uit als de karamel de juiste kleur heeft. Prik een kwartje Rustique op een vork en dompel dit in de karamel tot alle kanten helemaal bedekt zijn, wentel de Rustique dan voorzichtig in de sesamzaadjes. Haal de kaas van de vork en steek er een mooie houten prikker in voor de karamel hard wordt. Maak zo 12 gekarameliseerde hapjes.