Gemengde salade met Boursault-chips
Boursault-chips
Warm de oven voor op thermostaat 5.
Klop het eiwit los met een vork tot het lichtjes begint te schuimen. Kruid met zout en peper.
Strooi de bloem en het maïsgries op een werkvlak, meng er de Boursault onder met de toppen van je vingers. Maak een kuiltje in het deeg, meng er geleidelijk het eiwit onder, kneed het deeg en vorm er een bol mee.
Zet koel weg.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Neem een beetje koud deeg (even groot als een hazelnoot) en rol dit dun uit. Leg het chipje op de bakplaat: het moet bijna transparant zijn. Blijf dit herhalen en leg alle chips op de bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak 10 tot 12 minuten tot de chips goudgeel zijn.
Salade
Meng de witlofbladeren, de little gem bladeren en de bietbladeren. Sprenkel er de vinaigrette over, de peterselie of de kervel, de noten, de rozijnen en de granaatappelpitjes. Serveer de salade in kommen en leg er de krokante chips op.