Geroosterde knolselderburgers met Passendale en honing-mosterd saus
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Klop het ei tot een omelet met de komijn, paprika-poeder, peper en zout. Meng de panko en de olie op een bord. Snijd 4 dikke plakjes (± 1,5 cm) van de knolselderij en snijd ze tot dezelfde diameter als de broodjes. Bestrijk ze met opgeklopt ei en laat ze dan door de panko gaan, waarbij ze goed worden ondergedompeld in de panko. Leg de knolselderij ""burgers"" op het met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten, draai ze halverwege om.
- Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Snijd de rode ui in dunne ringen. Rooster de binnenkant van de broodjes (in tweeën gesneden) in een koekenpan.
- Snijd de sneetjes Passendale doormidden en leg ze op de knolselderburgers. Spreid een beetje saus op de broden, voeg augurken toe en dan de hamburgers. Vervolledig met rode uienringen, salade en met de rest van de saus op de zijkant.
Tip:
Geen afval: gebruik de knolselderresten in een soep, puree of stoemp.