Granolataartje met lentefruit en St Môret
Deze taartjes met granola, St Môret en voorjaarsfruit zullen menig hart en smaakpapil veroveren tijdens het ontbijt, het dessert of een brunch.
Voorbereiding
- Laat de boter op laag vuur smelten met de honing.
- Roer er de havervlokken onder.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
- Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
- Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
- Klop de St Môret met een garde onder de kwark en de suiker.
- Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
- Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
- Schep vlak voor het serveren de bereiding met St Môret en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!