I Love Cheese

Courgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden

Courgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden

Courgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 150 g
  • Courgettes 800 g
  • Ui 1
  • Melk 4 eetlepels
  • Verse tijmblaadjes 1 theelepel
  • Gestoomde aardappelen 500 g
  • Extra vierge olijfolie 1 eetlepels
1. Was de courgettes zonder ze te schillen en verwijder de uiteinden. Snijd ze in plakjes en bak ze 10 minuten op middelhoog vuur in een sauteerpan met 2 eetlepels olijfolie. Roer regelmatig om.
2. Pel en snipper de ui. Fruit deze in een klein pannetje met de rest van de olijfolie, 5 minuten op laag vuur. Doe de Tartare in een klein pannetje, voeg de melk toe en verwarm op laag vuur, regelmatig roeren.
3. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de courgette- en aardappelschijfjes over 6 individuele ovenschaaltjes, afgewisseld met ui en geriste tijm. Giet het Tartare-mengsel erover en zet ongeveer 8 minuten in de oven: het gaat erom de Tartare licht te gratineren.
4. Serveer direct uit de oven, als bijgerecht bij wit vlees.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Courgettegratin met verse kaas knoflook- & fijne kruiden

Voorbereiding

  1. Was de courgettes zonder ze te schillen en verwijder de uiteinden. Snijd ze in plakjes en bak ze 10 minuten op middelhoog vuur in een sauteerpan met 2 eetlepels olijfolie. Roer regelmatig om.
  2. Pel en snipper de ui. Fruit deze in een klein pannetje met de rest van de olijfolie, 5 minuten op laag vuur. Doe de Tartare in een klein pannetje, voeg de melk toe en verwarm op laag vuur, regelmatig roeren.
  3. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de courgette- en aardappelschijfjes over 6 individuele ovenschaaltjes, afgewisseld met ui en geriste tijm. Giet het Tartare-mengsel erover en zet ongeveer 8 minuten in de oven: het gaat erom de Tartare licht te gratineren.
  4. Serveer direct uit de oven, als bijgerecht bij wit vlees.

Gratins de courgettes au fromage frais ail & fines herbes | I Love Cheese

Heerlijk romig, Tartare® verse kaas is een geweldig ingrediënt voor onweerstaanbare groentegratins die perfect gratineren.