Kaasballetjes met Chavroux, hazelnoot en verse kruiden
Voorbereiding
- Hak de kruiden fijn met een mes en spreid ze uit op een bord.
- Doe de hazelnoten in de hakmolen en hak ze geleidelijk tot kruimels. Maak er geen poeder van. Er moeten nog grove stukjes tussen zitten. Schep ze over in een diep bord, doe er de Chavroux bij, kruid met wat peper (naar smaak) en vermeng goed.
- Spoel je handen met koud water en rol kleine balletjes. Rol ze een voor een door de kruiden tot ze mooi bedekt zijn. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast zodat ze stevig kunnen worden.
- Serveer bij het aperitief, met crackers of op zoute stokjes geprikt. Je kunt ze ook besprenkelen met een straaltje olijfolie.
Tip:
- Als je hazelnoten niet geroosterd zijn, kun je dat zelf doen, in een grote koekenpan, zonder vetstof. Laat ze wel goed afkoelen voor je ze fijnhakt.