Kaasfondue met Le Rustique en lookbroodjes
Voorbereiding
- Los de gist en de suiker op in de lauwe melk en laat 10 minuten zwellen.
- Doe de bloem, het zout en de boter in de keukenmachine en vermeng tot de boter goed is opgenomen. Voeg het water en het mengsel van melk, gist en suiker toe en kneed 5 minuten op lage snelheid en daarna nog 5 minuten op hogere snelheid (het deeg mag niet plakkerig meer zijn en moet loskomen van de randen van de kom).
- Dek de kom af en laat het deeg op een tochtvrije, enigszins warme plaats ongeveer 1,5 uur rijzen, tot het in omvang is verdubbeld. Maak het deeg plat en verdeel het in ongeveer 30 balletjes.
- Plaats een grote kom in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat, strijk de buitenkant van de kom in met olie en leg er de deegballetjes concentrisch omheen, zonder dat ze elkaar raken. Laat nog een uur rijzen op een tochtvrije plaats.
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Pel de knoflook en hak fijn. Hak de kruiden fijn en rits de tijmblaadjes van hun takje. Vermeng de knoflook en de kruiden met de olijfolie. Bestrijk de broodjes met dit mengsel en bak ze 25 minuten in de oven.
- Terwijl het brood bakt, giet je de fonduekaas in een steelpan. Laat onder voortdurend roeren 15 minuten koken, tot de kaas gesmolten is en een gladde textuur heeft.
- Giet de kaas in de kom in het midden van het brood en dien meteen op!
Een recept dat ook je hart laat smelten!