Mini Caprice Pinguïn
Voorbereiding
- Meng de bloem met het zout en de suiker.
- Leg de boter in het midden en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig geheel.
- Voeg nu in het midden de eierdooier en een beetje water toe en kneed krachtig tot een homogene bol, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur koel weg.
- Verdeel het deeg in twee helften.
- Doe bij een helft van het deeg maanzaadjes en rol het deeg uit, steek er met een ovalen uitsteekring rondjes uit. Bestrooi opnieuw met maanzaadjes.
- Leg de bekomen vormpjes op een afgerond recipiënt dat in de oven kan (type glazen pyrexschotel). Bak op 180°C tot het deeg goudbruin is.
- Rol de andere deegbol uit. Steek cirkels uit het deeg en bak ze goudbruin.
- Laat afkoelen.
- Snij een cirkel van 1 cm diameter uit elk wortelschijfje. Gebruik een kartelschaar om ¾ van de cirkels bij te knippen, dat worden de pootjes van de pinguïns. Bewaar de restjes wortel om er driehoekjes uit te snijden voor de neusjes van de pinguïns.
- Snij van elke Mini Caprice één hoek af, deze kant zal de basis vormen. Zet de Mini Caprice op een cirkel gebakken kruimeldeeg. Druk er 2 peperkorrels in voor de ogen.
- Zet er onderaan 2 pootjes op en bovenaan een neusje.
- Leg dan de vleugels van kruimeldeeg met maanzaad op de zijkanten van de mini caprice. Je kan eetbare lijm gebruiken om de stukjes op de pinguïns te bevestigen.
- Prik een stokje bovenaan in elk diertje.