Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari
Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
Kook de vermicelli 4 min in kokend water, giet af en spoel onder koud water.
Gebruik de garde om de eieren met de room te mengen. Voeg de in fijne reepjes gesneden ham toe, de helft van de Grana Padano schilfers (de kleinste) en de uitgelekte vermicelli. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Smeer 12 mini soufflékommetjes (inhoud 75ml) lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Snij de goed uitgelekte artisjokharten in kwartjes. Steek er 2 in elk kommetje, bestrooi vervolgens met de resterende kaas.
Zet de kommetjes in een ovenschotel en vul deze met warm water tot halverwege de hoogte van de kommetjes. Laat 15 min in de oven bakken.
Werk af met peterselieblaadjes en serveer lauw bij het aperitief of tijdens een brunch.