Overheerlijke aardappelen met Saint Albray
Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Was de aardappelen gronding onder stromend water zonder ze te schillen en dep ze dan droog. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met tijm. Zet 1 uur in de oven.
Blancheer de spekblokjes 2 minuten in kokend water en giet ze af. Meng ze met de verse room en de bieslook. Kruid met peper (maar geen zout, de spekblokjes zijn al zout genoeg!).
Haal de aardappelen uit de oven, maar laat die aanstaan. Snij een aardappel in de lengte door en hol die voorzichtig uit met een lepeltje. Vul de holte met de romige spekblokjes en leg dan een plakje Saint Albray op elke aardappel. Zet nog eens 3 minuten in de oven: de kaas moet mooi over de aardappelen smelten.
Haal uit de oven en dien onmiddellijk op, bijvoorbeeld met een aangemaakte krulsalade.