Pavlova met St Môret
Dit lekkere, fruitige gebak is perfect als dessert na een lichte maaltijd of als feestelijk vieruurtje. Elke portie bevat het equivalent van een klein stuk fruit en de helft van de maximale hoeveelheid toegevoegde suikers voor een dag.
Voorbereiding
- Op een bakplaat met bakpapier de rietsuiker op een hoopje plaatsen, laat deze voor 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C opwarmen. Zet de ventilator zo laag mogelijk, anders wordt de suiker weggeblazen.
- In een keukenrobot eiwit opkloppen met rietsuiker (op maximale kracht). De warme suiker straalsgewijs bij de opgeklopte suiker gieten en vervolgens een 25-tal minuten kloppen tot het eiwit een stevige structuur heeft en afgekoeld is
- Een grote ring aftekenen op bakpapier
- In roosjes 8 grote hoopjes spuiten in een krans, de hoopjes moeten aan elkaar raken
- De pavlova 120 min op 110°C laten bakken, daarna laten afkoelen
- Alle ingrediënten samen in een kookpotje een 2-tal min laten inkoken
- Hou 70gr marinade opzij en giet de rest van de marinade over de gesneden pompelmoes en sinaasappel en laat 30 min marineren, liefst langer (overnachten bij voorkeur)
- St Môret met de mascarpone en de suiker loskloppen (let op: niet te lang, anders wordt de crème te zacht)
- Voeg de marinade toe aan de crème
- Strijk de crème over de pavlova
- Werk af met de sinaas en pompelmoes à vif gesneden en decoreer verder met enkele schijfjes met schil
- Strooi er vervolgens granaatappelpitjes over, voeg rozemarijntakjes toe en een wolk poedersuiker
Pavlova
Marinade
Crème
Afwerking
Duurtijd: 4u15
Een lekker recept van Julie’s House.
Apports nutritionnels
Valeurs nutritionnelles | Pour 100 g |
---|---|
Energie | 693 kJ |
Energie | 166 kcal |
Vetten | 7.1 g |
Verzadigde vetzuren | 5.1 g |
Koolhydraten | 21.8 g |
Suikers | 21.6 g |
Voedingsvezels | 0.7 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.32 g |