David Calveteeen aperitiefGemiddeld budgetIngrediënten
Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
Bloem 500 g
Tomatenpassata 300 ml
Lauw water 250 ml
Sla 200 g
Hamblokjes 100 g
Olijfolie 30 ml
Balsamicoazijn 3 ml
Verse gist 11 g
Provençaalse kruiden 3 g
1. Los de gist op in lauw water en zet opzij.
2. Giet de bloem in de kom van een keukenrobot. Voeg het water met de gist en de olijfolie toe. Kneed 10 minuten tot een glad deeg.
3. Maak een bol en leg die in de kom, bedekt met een vochtige theedoek. Laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
4. Duw de lucht uit het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
5. Snij rechthoekjes van 8 x 11 cm uit.
6. Bestrijk elk rechthoekje met 1/2 theelepel van de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur, enkele hamblokjes en een theelepel passata. Sluit het rechthoekje door er een bolletje van te maken.
7. Leg dit bolletje in een met bakpapier beklede taartvorm.
8. Herhaal dit tot de hele bodem van de vorm is bekleed met gevulde bolletjes.
9. Besprenkel met een straaltje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden.
10. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
11. Serveer warm met een slaatje dat je op smaak bracht met olijfolie en balsamicoazijn.
Voorbereidingstijd :
Kooktijd :
Totale tijd :
Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Giet de bloem in de kom van een keukenrobot. Voeg het water met de gist en de olijfolie toe. Kneed 10 minuten tot een glad deeg.
Maak een bol en leg die in de kom, bedekt met een vochtige theedoek. Laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
Duw de lucht uit het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
Snij rechthoekjes van 8 x 11 cm uit.
Bestrijk elk rechthoekje met 1/2 theelepel van de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur, enkele hamblokjes en een theelepel passata. Sluit het rechthoekje door er een bolletje van te maken.
Leg dit bolletje in een met bakpapier beklede taartvorm.
Herhaal dit tot de hele bodem van de vorm is bekleed met gevulde bolletjes.
Besprenkel met een straaltje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
Serveer warm met een slaatje dat je op smaak bracht met olijfolie en balsamicoazijn.