I Love Cheese

Polentahapjes met Apérifrais Italienne

Polentahapjes met Apérifrais Italienne

Polentahapjes met Apérifrais Italienne een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Italienne 1 vlootje
  • Melk 25 cl
  • Voorgekookte polenta 50 g
  • Courgette 70 g
  • Rode paprika 60 g
  • Ui 1
  • Honing 1 eetlepel
  • Zongedroogde tomaat 2 plakjes
1. Was de groenten en snij ze in kleine blokjes.
2. Verhit wat olie in een pan en fruit de groenten. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes garen. Zet opzij.
3. Verwarm de melk in een kookpan. Voeg een afgestreken theelepel zout toe.
4. Voeg de polenta toe aan de hete melk en laat onder voortdurend roeren 10 minuten koken. De polenta zal dikker worden. Voeg op dat moment de groenten toe.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er de polenta op.
6. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol de polenta met een deegroller uit tot een dikte van 5 mm.
7. Zet 2 uur in de koelkast.
8. Hak ondertussen de ui fijn.
9. Giet de honing samen met een straaltje olie in een kookpot en doe er de uien bij. Laat 20 minuten op een zacht vuur karamelliseren. Roer af en toe. Laat afkoelen.
10. Neem de polenta uit de koelkast en maak met een uitsteekvormpje kleine cirkels.
11. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
12. Leg er wat ui, een stukje zongedroogde tomaat en een Apérifrais Italienne op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Polentahapjes met Apérifrais Italienne


Verbluf familie en vrienden met dit heerlijke aperitiefhapje: Apérifrais Italienne op een bedje van polenta en uitjes gekaramelliseerd met honing. Niemand die hieraan kan weerstaan!

Voorbereiding

  1. Was de groenten en snij ze in kleine blokjes.
  2. Verhit wat olie in een pan en fruit de groenten. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes garen. Zet opzij.
  3. Verwarm de melk in een kookpan. Voeg een afgestreken theelepel zout toe.
  4. Voeg de polenta toe aan de hete melk en laat onder voortdurend roeren 10 minuten koken. De polenta zal dikker worden. Voeg op dat moment de groenten toe.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er de polenta op.
  6. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol de polenta met een deegroller uit tot een dikte van 5 mm.
  7. Zet 2 uur in de koelkast.
  8. Hak ondertussen de ui fijn.
  9. Giet de honing samen met een straaltje olie in een kookpot en doe er de uien bij. Laat 20 minuten op een zacht vuur karamelliseren. Roer af en toe. Laat afkoelen.
  10. Neem de polenta uit de koelkast en maak met een uitsteekvormpje kleine cirkels.
  11. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  12. Leg er wat ui, een stukje zongedroogde tomaat en een Apérifrais Italienne op.