I Love Cheese

Pulled bread met Passendale

Pulled bread met Passendale

Pulled bread met Passendale een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Groot rond brood (rogge of zuurdesem) niet gesneden 1
  • Passendale> Fruitig sneetjes 1 pakje
  • Passendale Classic bloc 1 pakje
  • Balade smeerboter
  • Dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken)
  • Enkele takjes verse tijm
  • honing 1 el
  • Pecannoten grof gehakt 2 handjes
  • Parmaham (voor de vegetariërs zonder) 3 sneden
  • Veenbessen 1 handvol
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Snij met een kartelmes een kruispatroon in  het brood tot 2 cm van de bodem.
3. Bak de pecannoten licht aan in een droge pan.
4. Voeg 1 el dagelijkse Balade roomboter toe in de pan, enkele takjes verse tijm en 1-2 el honing.
5. Smeer de inkepingen genereus in met halfvolle Balade boter
6. Vul de holtes met gescheurde stukjes Passendale Fruitig, enkele takjes tijm en reepjes parmaham.
7. Vul het brood verder op met de veenbessen en de gebakken pecannoten (hou een restje op kant).
8. Verpak het brood in bakpapier en verwarm circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
9. Neem het brood uit de oven, open het bakpapier en vul voorzichtig met de rest van de pecannoten en kleine blokjes Passendale Classic.
10. Bak het brood vervolgens (onbedekt) nog circa 5 minuten af tot de kaas gesmolten is en serveer het brood warm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pulled bread met Passendale

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snij met een kartelmes een kruispatroon in  het brood tot 2 cm van de bodem.
  3. Bak de pecannoten licht aan in een droge pan.
  4. Voeg 1 el dagelijkse Balade roomboter toe in de pan, enkele takjes verse tijm en 1-2 el honing.
  5. Smeer de inkepingen genereus in met halfvolle Balade boter
  6. Vul de holtes met gescheurde stukjes Passendale Fruitig, enkele takjes tijm en reepjes parmaham.
  7. Vul het brood verder op met de veenbessen en de gebakken pecannoten (hou een restje op kant).
  8. Verpak het brood in bakpapier en verwarm circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
  9. Neem het brood uit de oven, open het bakpapier en vul voorzichtig met de rest van de pecannoten en kleine blokjes Passendale Classic.
  10. Bak het brood vervolgens (onbedekt) nog circa 5 minuten af tot de kaas gesmolten is en serveer het brood warm.

Serveertip: Zet het brood op tafel en laat iedereen er stukken uit plukken of dien op met verse soep of als origineel idee op de brunchtafel. Wil je indruk maken op de vrienden? Bereid het brood op de barbecue.

Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Dagny Ros.