Romige butternut- pompoensoep met hapjes van Petit Munster Le Rustique met hazelnoten en rozemarijn
Maak eerst de butternutpompoensoep:
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Schil de butternutpompoen en snij hem in blokjes. Stoof de sjalotten en de pompoen in boter op een zacht vuur.
Kruid met peper, zout en suiker en laat op een zacht vuur 10 minuten tot moes koken. Bevochtig met de groentebouillon en voeg de room toe. Laat ongeveer 20 minuten koken en mix daarna tot een soep. Zet aan de kant.
Maak nu de hapjes van Petit Munster Le Rustique:
Hol de Petit Munster Le Rustique uit met twee koffielepels en vorm hier balletjes mee. Leg ze op een bord en zet ze 15 minuten in de diepvries zodat ze hard worden.
Zet 4 diepe borden klaar: 1 met bloem, 1 met losgeklopte eieren, 1 met hazelnootpoeder en 1 met de grof gehakte hazelnoten en de gehakte rozemarijn.
Wentel elk balletje Petit Munster Le Rustique in de bloem, dan in de eieren en als laatste in het hazelnootpoeder. Dompel de balletjes dan een tweede keer in de eieren en wentel ze tot slot in het mengsel van gehakte hazelnoten en rozemarijn. Bak deze hapjes in een frituurpan (op 180 °C) of in een sauteerpan met 1 cm hete olie. Serveer ze met de dampend warme pompoensoep.