I Love Cheese

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop een bijgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes 200 g
  • handvol veldsla 4
  • studentenhaver met rozijnen 8 eetlepels
  • specerijenmix voor speculaas of vierkruidenpoeder 0.5 koffielepel
  • vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild) 400 g
  • ciderazijn 2 eetlepels
  • ahornsiroop 2 eetlepels
  • peper & zout
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 818 Energie (kcal) 196 Vetten (g) 15.6 Verzadigde vetzuren (g) 5.2 Koolhydraten (g) 7.7 Suikers (g) 6.9 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 5.7 Zout (g) 0.47

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop


Deze mooie salade, opgediend met bruin, volkoren- of notenbrood, is een gezonde maaltijd en een bron van vitamine A (de pompoen bevat voorlopers van deze vitamine) en goede vetzuren: de noten van de mendiants bevatten omega 3 en olijfolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Chaumes bevat dan weer vitamine A en D, calcium en eiwitten.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
  3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
  4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
  5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.

Apports nutritionnels

Valeurs nutritionnelles Pour 100 g
Energie 818 kJ
Energie 196 kcal
Vetten 15.6 g
Verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 7.7 g
Suikers 6.9 g
Voedingsvezels 1.2 g
Eiwitten 5.7 g
Zout 0.47 g