Soufflé met Maroilles Fauquet
Vet een soufflévorm rijkelijk in met boter, zet die in de koelkast terwijl je dit recept bereidt zodat de boter hard kan worden.
Verwarm de oven voor op 200? (th. 6/7). Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur, voeg de bloem toe en meng met een houten lepel. Voeg geleidelijk de melk toe, zonder klontertjes te vormen. Neem de pan van het vuur en laat deze bechamel afkoelen, roer af en toe zodat er geen vel op de saus wordt gevormd.
Verwijder de korst van de maroilles gedeeltelijk (laat gerust een beetje korst zitten, dat geeft nog meer karakter aan dit recept) en snij die in blokjes. Voeg de kaas bij de bechamel. Meng.
Splits de eieren, voeg de eierdooiers een voor een bij de saus. Kruid met peper en muskaatnoot. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout en meng ze voorzichtig onder de vorige bereiding.
Giet de bereiding in de soufflévorm en zet die onmiddellijk 20 minuten in de oven. Dien de soufflé op zodra hij uit de oven komt.