Tartiflette met camembert Le Rustique
1) Schil en was de aardappelen. Doe ze in een grote pan gevuld met gezouten koud water.
2) Breng het water aan de kook en laat ze 20 à 25 minuten garen.
3) Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn.
4) Pel de uien en hak ze fijn.
5) Verhit de boter in een pan en fruit de uien gedurende 5 minuten, tot ze glazig zijn. Doe de spekjes erbij en bak alles nog enkele minuten verder.
6) Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.
7) Snijd de aardappelen in rondjes en de camembert Le Rustique in plakjes.
8) Doe de helft van de aardappelen in de schotel, samen met de helft van de uien en de spekjes.
9) Verdeel de helft van de camembert erover. Herhaal dit met de resterende ingrediënten.
10) Overgiet met de room. Breng op smaak met een weinig zout en wat peper. Zet de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Serveer er een groen slaatje bij.