I Love Cheese

Vleesbroodje met Passendale Caractère

Vleesbroodje met Passendale Caractère

Vleesbroodje met Passendale Caractère een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale Caractère in blok
  • Varkens of kalfsgehakt 800 g
  • Eieren 4
  • Toastbrood 10 sneetjes
  • Volle melk 20 cl
  • Sjalotten 4
  • Teentje knoflook 2
  • Bladpeterselie
  • Sperziebonen 100 g
  • Courgettes 100 g
  • Zout en peper
1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Giet de melk in een kom en laat er het brood in weken.
3. Doe het gehakt in een andere kom. Voeg de fijngehakte peterselie, de eieren, de fijngehakte sjalot en knoflook, het uitgeknepen brood en de rest van de melk toe.
4. Snij de groenten in blokjes, kook die in gezouten kokend water, giet af en voeg ze toe aan de vulling.
5. Roer goed en kruid bij met peper en zout.
6. Schep het vleesbrood in schaaltjes.
7. Druk een groot blokje Passendale in ieder schaaltje.
8. Bestrooi met geraspte Passendale Caractère en schuif voor 20 min in de oven.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vleesbroodje met Passendale Caractère

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Giet de melk in een kom en laat er het brood in weken.
  3. Doe het gehakt in een andere kom. Voeg de fijngehakte peterselie, de eieren, de fijngehakte sjalot en knoflook, het uitgeknepen brood en de rest van de melk toe.
  4. Snij de groenten in blokjes, kook die in gezouten kokend water, giet af en voeg ze toe aan de vulling.
  5. Roer goed en kruid bij met peper en zout.
  6. Schep het vleesbrood in schaaltjes.
  7. Druk een groot blokje Passendale in ieder schaaltje.
  8. Bestrooi met geraspte Passendale Caractère en schuif voor 20 min in de oven.

Dit recept is een creatie van sterrenchef David Martin.