Zandkoekjes met parmezaan
Doe de zachte boter, de parmezaan, de bloem, het aardappelzetmeel en de paprika in een kom. Voeg 1 ei toe en enkele fijngehakte rozemarijnnaaldjes. Bewerk alles met een soepele spatel tot een glad deeg. Verdeel de bereiding in 2 en maak er 2 rolletjes van. Wikkel deze in bakpapier en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
Snij de deegrolletjes in schijfjes van maximum 1 cm dik en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer ze in het tweede, losgeklopte ei. Versier 1/3 met rozemarijn, 1/3 met fijngestampte vijfbessenpeper en 1/3 met maanzaadjes.
Laat ze 15 min in de oven bakken tot ze goudbruin zijn. Leg de zandkoekjes op een taartrooster om af te koelen.
Serveer ze de dag zelf bij het aperitief.