Bezig met laden
6 recepten gevonden
Minikomkommer gevuld met Caprice des Anges
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- olijfolie
- tarwegriesmeel 2 eetlepels
- blanke rozijnen 30 gr
- roze radijzin 4 theelepels
- minikomkommers 2
- Caprice des Anges 80 gr
- fleur de sel
2. Giet er 5 cl heet water over en laat opzwellen.
3. Maak de radijsjes schoon en snij ze in blokjes, hak de rozijnen grof.
4. Was de komkommers en snij ze in de lengte doormidden.
5. Hol ze voorzichtig uit met een lepeltje.
6. Meng het tarwegries met de blokjes radijs en de rozijnen.
7. Vul de komkommers met dit mengsel en leg er kleine blokjes Caprices des Anges bovenop.
8. Bestrooi met fleur de sel en eventueel enkele blaadjes rucola, en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Minikomkommer gevuld met Caprice des Anges
30 minutenKomkommer gazpacho met Caprice des Anges
Charlin Ingrediënten- peper 1 snufje
- olijfolie 1 eetlepel
- casinobrood 3 sneetjes
- graanschuur brood 4 sneetjes
- basilic 3 eetlepels
- knoflook 1
- tomaten 2
- gele paprika 1
- rode paprika 1
- peper 250 gr
- water cl
- Caprice des Anges 1
- komkommer 1
2. Rooster intussen de sneetjes granenbrood (in de broodrooster of onder de ovengrill) en besmeer ze met de rest van de Caprice des Anges. Snij de tomaten in plakjes en leg die op het brood. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum.
3. Ontpit de paprika's en snij ze in blokjes. Snij het casinobrood in blokjes en bak in olijfolie tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
4. Schep de koude komkommergazpacho in de diepe borden. Bestrooi met paprikablokjes, croutons en de rest van het basilicum. Serveer met de boterhammen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Komkommer gazpacho met Caprice des Anges
10 minutenPannenkoekrolletjes met Caprice des Anges
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- sarrasin pannekoeken 4
- Caprice des Anges® 100 gr
- ham 4 sneetjes
- bieslook 4 eetlepels
- geraspte wortelen 150 gr
- sla 50 gr
- rucola 50 gr
- koriander 1 eetlepel
- citroensap
- olijfolie
2. Besmeer de sneetjes ham met Caprice des Anges en leg die in het midden van elke pannenkoek, samen met een blaadje sla. Verdeel er de wortelen en bieslooktakjes over.
3. Rol alles op. Rol op in plasticfolie. Zet minstens een uur in de koelkast.
4. Snij de rol vlak voor het opdienen in de vorm van loempia's of hapjes.
5. Steek een houten prikker in elk hapje.
6. Serveer met blaadjes rucola en citroenschijfjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Pannenkoekrolletjes met Caprice des Anges
80 minutenLolly’s met zalm en Caprice des Anges
Charlin een aperitief Ingrediënten- Caprice des Anges 1
- zalmmoot 125 gram
- dille en bieslook 2 eetlepel(s)
- maanzaadjes 2 eetlepel(s)
- specerijen (paprika, kaneel, piment d'Espelette) 2 eetlepel(s)
- gehakte, geroosterde hazelnoten 2 eetlepel(s)
- de geraspte schil van een halve citroen
- peper en zout
- zachte, volle boter 40 gram
- houten prikkers
2. Stoom de zalm gaar en laat afkoelen.
3. Plet de zalm met een vork, voeg geleidelijk aan de Caprice des Anges en de zachte boter toe.
4. Mix alles tot een glad geheel.
5. Zet twee uur in de koelkast.
6. Gebruik twee theelepels om van de Capriceroom bolletjes te vormen. Rol ze in de maanzaadjes of de noten of het specerijen- of kruidenmengsel en steek er een houten prikker in. Zet de bolletjes opnieuw in de koelkast. Herhaal tot alles op is.
7. Neem de lolly's net voor het serveren uit de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Lolly’s met zalm en Caprice des Anges
30 minutenMuffins voor twee met Caprice des Anges
Charlin Ingrediënten- Caprice des Anges in blokjes gesneden 100 g
- bloem 80 gram
- eieren 2 eenhe(i)d(en)
- lauwe melk 6 centiliter(s)
- zonnebloemolie (of het equivalent in boter) 5 centiliter(s)
- gist 0 zakje
- coppa in fijne reepjes gesneden 30 gram
- gekonfijte tomaten in blokjes gesneden 30 gram
- peper en zout
2. Klop de eieren los met peper en zout, voeg geleidelijk aan de gezeefde bloem toe en meng goed.
3. Meng er dan de melk en de olie onder en klop tot een glad deeg.
4. Voeg voorzichtig de coppa toe, de gekonfijte tomaten en de Caprice des Anges.
5. Verdeel het deeg over papieren bakvormpjes of een bakplaat voor muffins en zet 20 minuten in een op 180 ° C voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Muffins voor twee met Caprice des Anges
30 minutenBruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s
Charlin een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten- Caprice des Anges 1
- rode paprika 1
- gele paprika 1
- boerenbrood 12 sneetjes
- knoflook 2 eetlepels
- bieslook 3 eetlepels
- olijfolie
- poivre
2. Haal de paprika's uit het plastic zakje en dan uit de aluminiumfolie. Ontvel ze, verwijder de steel, de pitjes en het kookvocht. Snij het vruchtvlees van elke paprika in reepjes.
3. Leg de sneetjes boerenbrood op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze ongeveer 4 minuten onder de ovengrill: ze moeten goed geroosterd zijn, maar mogen niet bruin worden (je kunt ook een broodrooster gebruiken). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
4. Pel de knoflookteentjes en wrijf er het geroosterd brood mee in. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bestrijk ze met Caprice des Anges. Leg er de reepjes rode en gele paprika op, kruid met een draai van de pepermolen en leg 2 of 3 takjes bieslook op elke bruschetta. Serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)