Bezig met laden
11 recepten gevonden
Champignons gevuld met Chaumes en peterselie
Charlin Ingrediënten- Chaumes 120 g
- Champignons 250 g
- Takjes bladpeterselie 4
- Oudbakken brood (of panko) 20 g
- Olijfolie 2 eetlepels
- Zout & peper
2. Borstel de champignons en wrijf ze af met keukenpapier (maak ze niet nat). Verwijder de voetjes en hol de champignons wat uit met een bolletjeslepel. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en vermeng.
3. Hak de peterselieblaadjes en het brood fijn. Vermeng met 1 eetlepel olie, zout en peper. Vul de champignonhoedjes met deze bereiding en druk een beetje aan. Plaats 12 min in de oven.
4. Snij het Chaumes in blokjes Prik ze met een tandenstoker op de champignons en zet ze nog 2-3 minuten in de oven.
5. Dien warm op als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 710
Energie (kcal) 170
Vetten (g) 13
Verzadigde vetzuren (g) 5.8
Koolhydraten (g) 4
Suikers (g) 0.3
Voedingsvezels (g) 1.2
Eiwitten (g) 8.5
Zout (g) 0.95
Champignons gevuld met Chaumes en peterselie
30 minutenSalade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop
Charlin een bijgerecht Ingrediënten- Chaumes 200 g
- handvol veldsla 4
- studentenhaver met rozijnen 8 eetlepels
- specerijenmix voor speculaas of vierkruidenpoeder 0.5 koffielepel
- vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild) 400 g
- ciderazijn 2 eetlepels
- ahornsiroop 2 eetlepels
- peper & zout
2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 818
Energie (kcal) 196
Vetten (g) 15.6
Verzadigde vetzuren (g) 5.2
Koolhydraten (g) 7.7
Suikers (g) 6.9
Voedingsvezels (g) 1.2
Eiwitten (g) 5.7
Zout (g) 0.47
Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop
30 minutenLinzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten
Charlin Ingrediënten- Chaumes 200 g
- uitgelekt linzen 480 gr
- appel 1
- geroosterde hazelnoten 40 gr
- rucola 50 gr
- sjalot 1 kleine
- graanmosterd 1 koffielepel
- honing 1 eetlepel
- Xeresazijn 2 eetlepels
- olijfolie 5 eetlepels
- peper & zout
2. Doe de azijn en de honing in een kom, meng met de garde, voeg dan zout toe, peper, de mosterd en de olijfolie. Klop opnieuw.
3. Snipper de sjalot heel fijn en voeg toe aan de linzen. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en snij de Chaumes in blokjes. Meng alles met de vinaigrette.
4. Voeg de rucola toe en serveer koel met brood.
5. Heerlijk als lunch-, buffet- of picknickgerecht. In ieder geval, voeg de rucola pas op het laatste moment toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten
30 minutenTex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Chaumes 200 g
- kipfilets 4
- romeinse sla 1
- kerstomaten 300 gr
- avocado 1
- limoenen 2
- kruidenmix voor taco’s (in zakje) 1 eetlepel
- mosterd 0.5 koffielepel
- olijfolie 9 eetlepels
- pili-pili in vlokken 1 snuifje
- peper & zout
2. Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette met de garde : 5 eetlepels limoensap, zout, peper, de mosterd, de pilipili en 7 eetlepels olijfolie.
3. Snij de Romeinse sla fijn en de kerstomaten in twee. Snij de Chaumes in kleine blokjes en de avocado in reepjes. Verdeel alles over 4 borden of schik op een grote schaal.
4. Snij de kipfilets in plakken. Voeg ze toe aan de salade. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado
30 minutenStratta met Chaumes en prei
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chaumes 150 g
- oud brood 250 g
- preiwitten 2
- blokjes gerookt spek 200 g
- eieren 6
- melk 30 cl
- mosterd 1 eetlepel
- olijfolie 1 eetlepel
- klontje boter 1
- peper en zout
2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3. Verwarm de olie in een pan en bak er de fijngesneden preiwitten in aan. Voeg 3 eetlepels water toe, dek af en laat 15 min stoven.
4. Bak intussen de spekblokjes in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
5. Snij de Chaumes in kleine blokjes. Doe ze bij het mengsel op basis van brood en voeg de mosterd toe, de spekblokjes en de prei. Meng en breng op smaak met peper en zout.
6. Bestrijk 4 individuele ovenschaaltjes met boter en verdeel er de bereiding over. Laat 20 min in de oven bakken.
7. Serveer warm met een salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Stratta met Chaumes en prei
30 minutenTaart met Chaumes, tomaten en aardappelen
Charlin Ingrediënten- Chaumes 200 g
- aardappelen (nettogewicht, geschild) 500 gr
- tomaten 3
- rauwe ham 100 gr
- gehakte peterselie
- peper
- plak kruimeldeeg 1
2. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4. Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snij de Chaumes ook in blokjes en hak de ham in stukjes. Doe alles in een grote kom en voeg de aardappelblokjes en peper toe en meng.
5. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en laat 25 min in de oven bakken.
6. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm als voor - of hoofdgerecht met een salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen
30 minutenBorrelhapjes van Chaumes met sesam, gegrilde paprika en coppachips
Charlin een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chaumes 200 g
- coppa 6 fijne sneetjes
- gegrilde paprika’s in olie (nettogewicht, uitgelekt) 80 g
- geroosterde sesamzaadjes 3 eetlepels
2. Leg de sneetjes coppa naast elkaar op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze ongeveer 5 min roosteren tot ze krokant zijn (hou ze in de gaten !). Laat afkoelen op keukenpapier.
3. Snij de blok Chaumes in 7 dikke plakken (verwijder de gebogen korst), snij dan elke plak in 3 stukken. Rol ze in de sesamzaadjes.
4. Snij de paprika’s in stukjes en de sneetjes coppa in 4. Prik een stukje paprika en een reepje coppa op elk blokje Chaumes. Serveer als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Borrelhapjes van Chaumes met sesam, gegrilde paprika en coppachips
10 minutenCake met Chaumes en zachte kruiden
Charlin Ingrediënten- Chaumes 250 g
- achterham 250 gramme(s)
- eier(en) 3 unité(s)
- bloem 140 gramme(s)
- bakpoeder sachet(s)
- amandelpoeder 50 gramme(s)
- zonnebloemolie 10 centilitre(s)
- volle melk 12 centilitre(s)
- rozijnen 40 gramme(s)
- korianderpoeder cuillère(s) à café
- komijnpoeder cuillère(s) à café
- ras-el-hanout cuillère(s) à café
- sel
- poivre du moulin
2. Strooi de bloem in een bordje. Snij de Chaumes in grote blokjes en wentel ze in de bloem. Zet ze aan de kant.
3. Klop de eieren los in een kom, samen met de zonnebloemolie. Voeg de rest van de bloem, het bakpoeder en dan het amandelpoeder toe. Leng aan met de melk toe en kruid met peper en zout. Voeg alle kruiden en de rozijnen toe en meng.
4. Snij de ham in flinke blokjes en meng die onder het deeg, samen met de blokjes Chaumes. Meng alles voorzichtig. Giet het deeg in een cakevorm met antiaanbaklaag en strijk de bovenkant glad met een pannenlikker. Zet 45 minuten in de oven.
5. Haal de cake uit de oven, laat lichtjes afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer lauw of koud.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cake met Chaumes en zachte kruiden
30 minutenTartiflette met Chaumes, krenten en komijn
Charlin Ingrediënten- Chaumes 300 g
- ganzenvet 10 g
- room 4 eetlepels
- komijn 1 theelepel
- witte wijn 10 cl
- krenten 3 eetlepels
- rode uien 1
- spek 150 g
- aardappelen 1 kg
2. Was de aardappelen en kook ze in de schil beetgaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en schil ze.
3. Stoof de gesnipperde ui in het ganzenvet in een grote braadpan op een zacht vuur, voeg de spekblokjes toe en dan de in plakken gesneden aardappelen.
4. Stel de tartiflette samen in een met boter ingevette schaal. Schik er een laag aardappelschijfjes en spekblokjes in, een laag in reepjes gesneden Chaumes, wat komijn en de krenten. Leg er terug een laag aardappelen op en dan een laag kaas. Eindig met de room.
5. Zet de tartiflette 30 à 35 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tartiflette met Chaumes, krenten en komijn
30 minutenRisotto met spek, ui en Chaumes
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Chaumes 80 g
- Spekjes 50 g
- champignons 250 g
- Enkele kervelpluksels
- Boter 15 g
- Groentebouillon 1 l
- Klein glas witte wijn 1
- Olijfolie 3 el
- Sjalotten 2
- Risottorijst 200 g
- Zout, peper
2. Bak de sjalotten, het spek en de champignons kort aan in een weinig olijfolie. Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Bak kort tot alles glazig is en blus met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen.
3. Voeg, pollepel per pollepel, de warme bouillon toe. Meng en wacht tot de bouillon volledig is opgenomen voor je de volgende lepel toevoegt. Doe zo verder tot de rijst zacht is. Dit duurt ca. 20 min afhankelijk van je soort risottorijst. Je zal waarschijnlijk niet alle bouillon nodig hebben.
4. Meng nu de boter en de Chaumes onder de rijst en meng tot alles gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout (het spek en de kaas zijn al zout). Werk af met de kervelpluksels en serveer warm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Risotto met spek, ui en Chaumes
30 minutenKip en prei gratin met Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes 200 g
- Boter 3 eetlepels
- Prei, in dunne ringen 4 stuks
- Kippenborsten, in duimdikke plakken 6
- Room of kippenbouillon 125 ml
- Dijon mosterd 2 theelepels
- Worcestershire saus 2 theelepels
- Cayennepeper 0.5 theelepel
- Tijmblaadjes 1 theelepel
- Versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak
2. Snij de kip, terwijl de prei aan het garen is, en bestrijk met het mengsel van mosterd, worcestershiresaus, cayenne, tijm en zout. Laat de kip gedurende 10 min trekken, terwijl je de prei bakt.
3. Haal de gebakken prei van het vuur en meng er room en kippenbouillon onder. Verdeel de preiringen in een gelijke laag op de bodem van een ovenschaal.
4. Schik de kip op de preimengeling. Verwijder de korst van de Chaumes en snijd in plakjes. Leg die over de kip. De gratin kan tot aan deze stap op voorhand klaargemaakt worden en kan gedurende enkele uren in de koeling bewaard worden.
5. Verwarm de oven voor op 180° C, wanneer je de gratin wil afbakken. Bak tot de kip volledig gaar is en de kaaskorst goudbruin is. Dit duurt ca. 1 uur. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie, wanneer de kaas te snel kleurt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 559
Energie (kcal) 134
Vetten (g) 6.9
Verzadigde vetzuren (g) 4.2
Koolhydraten (g) 2.6
Suikers (g) 2.5
Voedingsvezels (g) 0.8
Eiwitten (g) 14.9
Zout (g) 0.51