Passendale
Breng passie in je brooddoos In een druk leven, kan het klaarmaken van de brooddoos van je kind voor school een tijdrovende taak zijn. Sinds jaren, brengt de kaasmakerij Passendale de passie en het vakmanschap van het kaasmaken door aan de consument, met een gamma van kazen gekenmerkt door een smeuïge textuur en een unieke
90 jaar kaasmakerij Passendale
De verhalen achter de kazen Al 90 jaar rollen er kazen met karakter uit de West-Vlaamse kaasmakerij van Passendale. Wat hebben de kaasmakers zelf te vertellen over die 90 jaar ‘passie van bij ons’? Marnik, John en Bart, samen goed voor 109 jaar kaaservaring, delen hun mooiste herinneringen. In 1932 start de familie Donck met
Le Rustique Kaasfondue Savoyarde, een mix van 3 kazen voor winters smulplezier
Kaasfondue Savoyarde, het fonduerecept van Le Rustique, met 3 kazen voor kleine wintergelukjes. Klaar? Smelten maar! Le Rustique Kaasfondue Savoyarde bevat Comté, Emmentaler en Tomme de Bresse, perfect op smaak gebracht met een vleugje kirsch en witte wijn* * Te veel alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Drink het met mate. Le Rustique biedt twee
Raclette Le Rustique: voor een gezellige, warme winteravond
Le Rustique: raclettekaas 100% bergmelk Weet jij eigenlijk waar raclette vandaan komt? Raclette spruit voort uit een Zwitserse traditie die meer dan 400 jaar oud is! Voor de herders van de alpenweide naar beneden kwamen, sneden ze een wiel kaas in twee en legden ze de stukken voor het vuur. Zodra de kaas begon te
Postel, een unieke abdijkaas met een rijke geschiedenis
Wist je dat? Tijdens de World Cheese Awards 2022 won de Postel Abdijkaas BELEGEN een “Super Gold” medaille en de Postel Abdijkaas JONG een “silver” medaille. Postel abdijkaas is een unieke kaas Postel abdijkaas is een unieke kaas, die zowel een intense als fruitige smaak heeft, met een stevige maar smeltende textuur en enkele rijpingskristallen. Deze
Marnik erfde de passie voor Passendale van zijn vader
Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Productie-operator Marnik (57) vertelt hoe hij de passie voor Passendale heeft geërfd van zijn vader. “Kaas is altijd een stukje nostalgie op je bord.” Al meer dan 40 jaar komt Marnik
Voor John is kaasmaken haast een topsport
Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. John (57) heeft in zijn carrière al vele Passendales afgeleverd en die krijgen allemaal een snuifje passie mee. “Ik maak elke kaas alsof hij op mijn eigen tafel zou staan.” Metaal
Bart bereidt de verse melk voor op het echte werk
Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Pasteurman Bart (55) vertelt hoe hij de melk klaarmaakt voor het echte werk: Passendale-kaas worden. “Geen twee koeien geven dezelfde melk, dat maakt het zo boeiend.” Wanneer de vrachtwagens met melk
Kaas zonder lactose? Natuurlijk en zo lekker!
Lactose, wat is dat eigenlijk? Lactose is melksuiker. Het wordt verteerd in onze spijsverteringsstelsel met behulp van een enzym: lactase. Maak je te weinig lactase aan om de ingenomen lactose te kunnen verteren, dan gaat de lactose gisten in je dikke darm waardoor er hinderlijke spijsverteringsklachten optreden. Dit wordt lactose-intolerantie genoemd. Het treft 10 tot
passie van bij ons TODO 2020-11-04
Passendale
passie van bij ons
“PASSENDALE, ONZE KAAS” Net zoals het gelijknamige dorp, heeft kaasmakerij Passendale een rijke geschiedenis. De Familie Donck vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het veilige Normandië. Daar leerden ze de ambacht van het kaasmaken. Toen ze, na het vertrek van de Duitsers, terugkwamen in België begon het Passendale verhaal. In 1932 startte familie Donck met